Επίσημα το Ford GT racecar

Έτοιμο για την επόμενη σεζόν του Le Mans

  • -
  • -

H Ford προχώρησε τελικά στην επίσημη παρουσίαση του GT racecar όπως είχε αναφέρει, με το αγωνιστικό να είναι έτοιμο να συμμετέχει την επόμενη σεζόν στον... κουραστικό αγώνα του Le Mans.

To αγωνιστικό GT βασίζεται στη συμβατική έκδοση του μοντέλου, το οποίο είχε παρουσιαστεί στην απερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Όπως ήταν αναμενόμενο, το GT racecar εφοδιάζεται με έναν EcoBoost κινητήρα twin-turbo V6 3.5, ενώ αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν προστεθεί. Ξεχωρίζει από την τεραστίων διαστάσεων αεροτομή και το διαχύτη στο πίσω τμήμα, ενώ τα πλαϊνά μαρσπιέ φιλοξενούν τις 2 απολήξεις των εξατμίσεων από κάθε μεριά.

Σύμφωνα με τη Ford, το αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν κατασκευάστηκε μόνο για να λάβει μέρος στον τουρνουά LM GTE-Pro class, αλλά και να προωθήσει τις τεχνολογίες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου για τα μελλοντικά συμβατικά οχήματα της εταιρείας. Κάποιες από αυτές τις τεχνολογίες είναι οι αναβαθμισμένοι EcoBoost κινητήρες, προηγμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα ελαφριά υλικά κατασκευής των πλαισίων.

Τόσο το «απλό» GT, όσο και το αγωνιστικό θα λανσαριστεί επίσημα το επόμενο έτος, όταν η Ford γιορτάσει τα 50στά της γενέθλια από την νίκη της στο Le Mans το 1966, μιας και είχε κατακτήσει την πρώτη 3άδα.

*Στο βίντεο (1:43) είναι πιθανό η Ford να «πειράζει» τη Ferrari, λόγω της απουσίας της τελευταίας από το Le Mans.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...