Από 16.640 € το νέο HONDA CIVIC 2015

Με πιο δυναμική σχεδίαση, αναβαθμισμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας και νέα σπορ έκδοση ξεκινά η διάθεση των ανανεωμένων Civic και Civic Tourer ΜΥ 2015

  • -
  • -

Το Honda Civic ανανεώθηκε για το 2015 και διατίθεται στην ελληνική αγορά με κινητήρες 1.4 βενζίνης και 1.6 diesel, με τις τιμές να ξεκινούν από 16.640 € και 21.670 € αντίστοιχα (με απόσυρση). Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ECO Assist και Idle Stop. Αιχμή του δόρατος αποτελεί ο 1.6 i-DTEC που αποδίδει 120 ίππους και ροπή 300 Nm, ενώ παράλληλα έχει κορυφαία κατανάλωση καυσίμου 3,6 lt/100 km στο μικτό κύκλο και εκπομπές CO2 94 gr/km, που απαλλάσσουν το οικογενειακό μοντέλο της Honda από τα τέλη κυκλοφορίας. Ο γνωστός μας 1.4 i-VTEC συνεχίζει να αποδίδει μέγιστη ισχύ 100 PS και ροπή 127 Nm, με μέση κατανάλωση 5,4 lt/100 km και εκπομπές CO2 129 g/km.

 

Σχεδίαση - εξοπλισμός - τεχνολογία

Εμφανισιακά, το Civic facelift ακολουθεί μια αισθητά πιο σπορ προσέγγιση εξωτερικά χάρη στα νέα φώτα εμπρός και πίσω και τους ριζικά ανασχεδιαμένους προφυλακτήρες. Βελτιώσεις έχουν γίνει ακόμη στην αεροδυναμική και την ανάρτηση (αμορτισέρ – ελατήρια) προς όφελος του κρατήματος καθώς και στην καλύτερη ηχομόνωση και τον χαμηλότερο θόρυβο. Αλλαγές έχουμε και στο πιο premium εσωτερικό με νέες ταπετσαρίες καθισμάτων και ραφές στα προσκέφαλα, νέες επενδύσεις θυρών με χρωμιωμένες λαβές και πίνακα ελέγχου σε μαύρο μεταλλικό. Σημαντική προσθήκη είναι αυτή του συστήματος ήχου & ενημέρωσης Honda Connect που προσφέρει άνεση και συνδεσιμότητα με βασικές λειτουργίες όπως: AM/FM, DAB και Internet Radio, συνδεσιμότητα Bluetooth, internet browsing, δορυφορική πλοήγηση (προαιρετικά) και κάμερα οπισθοπορείας. Το σύστημα τρέχει με λειτουργικό Android 4.0.4 και προσφέρει τις οικείες λειτουργίες αφής ενός smartphone σε οθόνη 7 ιντσών.

Νέο μέλος στη γκάμα είναι η έκδοση Civic Sport που διαθέτει πίσω αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος, μαύρη επένδυση οροφής στην καμπίνα, 17άρες ζάντες αλουμινίου και εμφάνιση που παραπέμπει στο κορυφαίο Type R. Το τεχνολογικό υπόβαθρο του Civic αναβαθμίζουν σημαντικά τρία νέα συστήματα:

  • Το City- Brake Active χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ για σάρωση του δρόμου μπροστά και φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο αν ανιχνευτεί πιθανός κίνδυνος σύγκρουσης, βοηθώντας στην αποφυγή ή τη μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων με μικρές ταχύτητες (κάτω από 32 km/h). Όλα τα μοντέλα της σειράς 2015 Civic διαθέτουν στάνταρ το σύστημα CTBA της Honda.
  • Το Σύστημα Υποβοήθησης Ευκινησίας (AHA) λειτουργεί όταν εντοπίζονται απότομες κινήσεις του τιμονιού και χρησιμοποιεί προσαρμοσμένες ενεργοποιήσεις των φρένων από το σύστημα VSA, ώστε να βοηθά το Civic να ακολουθήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την προβλεπόμενη κατεύθυνση όταν κινείται σε στροφές.
  • Το EPS με “ω” Feedback control παρακολουθεί την ταχύτητα που στρίβει ο οδηγός το τιμόνι (“ω”) και ελέγχει διαρκώς την υποβοήθηση ώστε η αίσθηση του τιμονιού να παραμένει σταθερή, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη πληροφόρηση του συστήματος διεύθυνσης και στην ασφαλέστερη και σταθερότερη αίσθηση κατά την κίνηση και σε ευθεία και στις στροφές. Η μετάβαση από την γρήγορη απόκριση στην αργή απόκριση τιμονιού (επιταχύνοντας από χαμηλή ταχύτητα), είναι επίσης βελτιωμένη σε σχέση με το Civic ΜΥ14.

 
Οι τιμές αναλυτικά

CIVIC 1.4 i-VTEC
MY 2015
ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ
Comfort 17.600 € 16.640 €
Elegance 18.750 € 17.790 ε
     
CIVIC 1.6 i-DTEC
MY 2015
ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ
Comfort 23.100 € 21.670 €
Elegance 24.700 € 23.270 €
Sport 25.950 € 24.520 €
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...