BMW, Porsche & VW στο Apple Watch

Οι γερμανικές εταιρείες παρουσίασαν τις εφαρμογές τους για το «έξυπνο» ρολόι της Apple

  • -
  • -

Η επίσημη κυκλοφορία του Apple Watch έγινε στις 24 Απριλίου, ξεκινώντας φυσικά από την Αμερική. Η εταιρεία του Cupertino παρουσίασε για πρώτη φορά μία διαφορετική συσκευή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στο κομμάτι των smartwatches. Έτσι, το Apple Watch έγινε πραγματικότητα.

Πολλές είναι οι εταιρείες που έσπευσαν να αναπτύξουν τη δική τους εφαρμογή πριν ακόμα την κυκλοφορία του, ενώ -προς το παρόν- από τον αυτοκινητιστικό χώρο μόνο 3 έχουν το δικό τους application. Οι εταιρείες είναι οι εξής:

BMW

Η BMW έχει την εφαρμογή BMW i Remote app για το iPhone, αλλά και για το Android. Τώρα όμως, η εφαρμογή έχει εξελιχθεί ώστε να σου απεικονίζει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες μόλις από τον καρπό του χεριού σου μέσω του Apple Watch. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να παρακολουθήσεις τη στάθμη των μπαταριών του i3 ή του i8 και να κλειδώσεις/ξεκλειδώσεις τις πόρτες του αυτοκινήτου. Επίσης, μπορεί κανείς να ρυθμίσει τον κλιματισμό, πριν ακόμα περάσουν  οι επιβάτες στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Porsche

Η εφαρμογή Porsche Car Connect του Apple Watch επιτρέπει στον χρήστη να διαχειριστεί τις θύρες του οχήματος, ενώ έχει τη δυνατότητα να ελέγξει αν κάποιο παράθυρο ή ηλιοροφή είναι ανοιχτά. Το application σε καθοδηγεί για να βρεις το όχημά σου, ενώ ενεργοποιεί τα φώτα/κόρνα για να το βρει ο χρήστης πιο εύκολα σε ένα μεγάλο πάρκινγκ.

Volkswagen

Η εφαρμογή της Volkswagen για το Apple Watch ονομάζεται Car-Net και οι χρήστες του έχουν τη δυνατότητα να κλειδώσουν/ξεκλειδώσουν εξ’αποστάσεως το όχημα, να ελέγξουν τη στάθμη του καυσίμου και αν την κατάσταση των παραθύρων και της ηλιοροφής. Επίσης, οι γονείς μπορούν να ελέγχουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε περίπτωση που το δανείσουν στα… παιδιά τους. Όσον αφορά τους κατόχους του ηλεκτρικού Golf, έχουν στον… καρπό τους όλες τις δυνατότητες με τις εφαρμογές των παραπάνω εταιρειών.

*Οι εφαρμογές προς το παρόν δεν λειτουργούν στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...