Τα πάντα για το νέο Opel Corsa OPC (VIDEO)

Με 207 ίππους, 0-100 km/h σε 6,8 sec και τελική 230 km/h

  • -
  • -

Το ταχύτερο μέλος της νέας γενιάς Corsa έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και αναμένεται στα καταστήματα των Διανομέων Opel τον Ιούλιο με τιμή κοντά στα 23.000 ευρώ. Μέχρι να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του, ας δούμε αναλυτικά τα ατού που κρύβει κάτω από το δυναμικό του παρουσιαστικό.

 

Πανίσχυρος 1.6 Turbo ECOTEC

Κάτω από το καπό της νέας γενιάς Corsa OPC, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.600 κυβικών εκατοστών αποδίδει 207 ίππους και μέγιστη ροπή 245 Nm μεταξύ 1.900 και 5.800 rpm, ενώ επιπλέον 35 Nm διατίθενται όταν είναι απαραίτητο μέσω της λειτουργίας στιγμιαίας υπερπλήρωσης (overboost). Η δύναμη φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω εξατάχυτου κιβωτίου επιταχύνοντας το κορυφαίο Corsa στα 100 km/h από στάση σε 6,8 sec, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από το Corsa OPC της προηγούμενης γενιάς. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 km/h, αυξημένη κατά 5 km/h. Παρά τις σπορ επιδόσεις η μέση κατανάλωση είναι χαμηλά στα 7,5 lt/100 km με αντίστοιχες εκπομπές CO2 στα 174 g/km.

 

Σπορ πλαίσιο FSD

Για βέλτιστη μεταφορά ισχύος στο δρόμο, οι μηχανικοί της Opel συνεργάστηκαν με τους ειδικούς της Koni στην εξέλιξη του πλαισίου. Η νέα τεχνολογία Frequency Selective Damping (FSD) επιτρέπει την προσαρμογή των δυνάμεων απόσβεσης στη συχνότητα του αυτοκινήτου, με στόχο το συνδυασμό σπορ κρατήματος και άνεσης. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του ESP, οδηγώντας π.χ. σε πίστα. Τέλος, το τιμόνι υπόσχεται μεγαλύτερη αμεσότητα και ακρίβεια και πολύ καλύτερη πληροφόρηση.

 

Δυναμική εμφάνιση μέσα - έξω

Πιστό στην παράδοση OPC, το κορυφαίο Corsa αναγνωρίζεται άμεσα σαν μέλος του Opel Performance Center. Εκτός από τη νέα αποκλειστική OPC βαφή σε ιριδίζουσα μπλε απόχρωση, το Corsa έχει νέα σχεδίαση μπροστά με μεγάλους αεραγωγούς. Μία μικρή εισαγωγή αέρα βρίσκεται μπροστά από το καπό χαρίζοντας μία πρόσθετη σπορ νότα, ενώ τα δυναμικά σχεδιασμένα πλευρά με τα ανάγλυφα σπόιλερ δημιουργούν άμεση σύνδεση με το πίσω τμήμα. Η σπορ σχεδίαση του OPC συνεχίζεται στη πίσω όψη. Η αεροτομή διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία διακριτική που προσφέρεται στάνταρ και μία πιο εντυπωσιακή που δημιουργεί μεγαλύτερη αεροδυναμική πίεση στον πίσω άξονα. Η διπλή εξαγωγή Remus που ενσωματώνει ο διαχύτης προσδίδει σπορ χαρακτήρα τόσο οπτικά όσο και ακουστικά, που γίνεται εμφανής με το πάτημα του γκαζιού.

Το εσωτερικό αποπνέει επίσης την απαιτούμενη για την περίσταση σπορ αίσθηση. Καθίσματα Recaro που παρέχουν στους επιβάτες βέλτιστη πλευρική στήριξη σε απαιτητικές συνεχείς στροφές είναι κυρίαρχο στοιχείο. Το δερμάτινο τιμόνι - επίπεδο στο κάτω τμήμα, ο επιλογέας ταχυτήτων OPC, τα σπορ πεντάλ μαζί με τα χαρακτηριστικά όργανα σε σχεδίαση OPC διατίθενται στάνταρ και ολοκληρώνουν το πακέτο.

 

Performance Package

Οι οδηγοί που αναζητούν ακόμη υψηλότερες δόσεις αδρεναλίνης μπορούν να επιλέξουν το Corsa OPC Performance Package. Αυτό περιλαμβάνει μηχανικό, πολύδισκο μπλοκέ διαφορικό της Drexler, 18άρες ζάντες με ελαστικά Michelin και ακόμα πιο σπορ σετάρισμα πλαισίου. Επιπλέον, το Performance Package περιλαμβάνει σύστημα φρένων υψηλών επιδόσεων Brembo με δισκόφρενα 330-mm στον εμπρός άξονα, για βέλτιστη επιβράδυνση. Το συγκεκριμένο πακέτο εξελίχθηκε στο Nurburgring Nordschleife.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...