Μελετούν Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

Θα μπορεί κάποιος που έχει καταθέσει τις πινακίδες για κυκλοφορία, να πληρώσει μόνο για τους μήνες που απομένουν για το υπόλοιπο έτος και όχι ολόκληρο το ποσό

  • -
  • -

Με έγγραφο που διαβίβασε στη βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ως απάντηση της ερώτησης του βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ, Χαρίσιου Κάτανα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των τελών κυκλοφορίας 2015 για τα ΙΧ που βρίσκονται σε ακινησία, έχουν δηλαδή καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Όπως αναφέρει το έγγραφο, οι ιδιοκτήτες που θέλουν να επαναφέρουν στην κυκλοφορία το όχημά τους θα μπορούσαν να καταβάλουν ένα αναλογικό ποσό για το υπόλοιπο του έτους αντί να πληρώσουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα κατ' εκτίμηση απολεσθέντα έσοδα μόνο από τέλη κυκλοφορίας από το 2009 ως σήμερα φτάνουν τα 754,7 εκατομμύρια ευρώ, καθώς δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 771.873 ΙΧ ανεξαρτήτως κυβισμού. Ειδικά στα άνω των 1.900 κυβικών ΙΧ, δεν έχουν εισπραχθεί τέλη για 129.915 οχήματα, μία απώλεια που εκτιμάται ότι φτάνει τα 300,2 εκατομμύρια ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...