Νέο πρωτότυπο Volkswagen C Coupe GTE

Το υβριδικό πρωτότυπο των 245 ίππων παρουσιάστηκε στη Σαγκάη

  • -
  • -

Η Volkswagen παρουσίασε για πρώτη φορά το πρωτότυπο C Coupe GTE στο Σαλόνι της Σαγκάης, όπου και αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική τάση της γερμανικής εταιρείας. Το 5+ μέτρων concept πατάει επάνω σε 22 ιντσών τροχούς και προορίζεται, αρχικά, στην κινέζικη αγορά. Το πλάτος του φτάνει τα 1,93 μέτρα και το μεταξόνιό του αγγίζει τα 3.001 mm, κάτι που σημαίνει ότι όταν περάσει στην παραγωγή θα βρει τη θέση του ανάμεσα στο Passat και το Phaeton.

Το εσωτερικό δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την τελευταία γενιά του Passat, ωστόσο έχουν προστεθεί αρκετά τεχνολογικά «καλούδια» όπως είναι και η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν κάποιες λειτουργίες του αυτοκινήτου και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να ψυχαγωγηθούν μέσω των οθονών που είναι ενσωματωμένες στο πίσω μέρος των εμπρός καθισμάτων.

Το πρωτότυπο εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο, αποτελούμενο από έναν 4κύλιδρο TSI κινητήρα 210 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 91 kW. Η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τα 245 PS και 500 Nm ροπής, ενώ εξοπλίζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Το νέο Volkswagen C Coupe concept μπορεί να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 50 km, όμως η αυτονομία του υβριδικού συνόλου αγγίζει τα 800 km. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το πρωτότυπο έχει μέση κατανάλωση 2,3 lt / 100 km  και εκπέμπει ρύπους 55 g/km CO2. Τέλος, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,6 sec και η τελική του ταχύτητα είναι 232 km/h, ενώ ηλεκτρικά τα 130 km/h είναι το όριό του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...