Ανανέωση για το 7θέσιο Seat Alhambra

Αισθητικές και μηχανολογικές αλλαγές από τη Seat για το MPV της

  • -
  • -

Μετά την αποκάλυψη του Volkswagen Sharan facelift στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ήρθε η σειρά και για την… ισπανική version να ανανεωθεί. Το πολυμορφικό Seat Alhambra δέχτηκε τις αισθητικές και μηχανολογικές αναβαθμίσεις, προσφέροντας μια φρέσκια "πνοή" και 15% χαμηλότερη κατανάλωση αντίστοιχα στο ανανεωμένο μοντέλο.

Το 7θέσιο MPV έχει εξοπλιστεί με νέα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, ενώ διαθέτει και ανανεωμένο infotainment σύστημα. Εξωτερικά, το Alhambra facelift φέρει φώτα τύπου LED, επανασχεδιασμένη εμπρός γρίλια και νέα σχέδια ζαντών. Εσωτερικά, έχουν αλλάξει σχεδιαστικά τα χειριστήρια που βρίσκονται πάνω στο τιμόνι (δανεισμένα από το νέο Leon) και διατίθεται νέα παλετα χρωμάτων.

Η γκάμα των κινητήρων έχει ανανεωθεί με μοτέρ που πληρούν πλέον τις προδιαγραφές Euro 6. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο 2λιτροι βενζινοκινητήρες 150 και 220 ίππων, ενώ διαθέτει και 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 115, 150 και 184 ίππων. Ο οικονομικότερος κινητήρας της γκάμας καταναλώνει 4,9 lt/ 100 km και με τις εκπομπές ρύπων να έχουν περιοριστεί πλέον στα 130 g/km.

O πετρελαιοκινητήρας των 150 ίππων έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί με την μόνιμη (ηλεκτρονικά ελεγχόμενη) τετρακίνηση 4Drive και όλοι οι κινητήρες –εκτός του entry level diesel- διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο DSG (διπλού συμπλέκτη).

Το Alhambra facelift έχει εξοπλιστεί με το νέας γενιάς Seat Easy Connect Infotainment σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει μία οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης και με γρηγορότερους μικροεπεξεργαστές. Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό του MPV είναι το multi-collision σύστημα, το οποίο φρενάρει τους τροχούς σε περίπτωση που το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα με αποτέλεσμα να αποτρέψει χειρότερες καταστάσεις.

Τέλος, οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Μάιο και οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί το καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...