10 από τα ασχημότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών

Ψηφίστε το δικό σας ασχημότερο αυτοκίνητο από τη 10άδα

  • -
  • -


Πολλές φορές μέσα στα «πηγαδάκια» υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με την εμφάνιση ενός μοντέλου, κάτι που καταλήγει συνήθως είτε σε τσακωμό είτε στη συμφωνία της διαφωνίας μιας και το γούστο είναι υποκειμενικό θέμα. Ωστόσο, αντικειμενικά μπορεί κάποιο αυτοκίνητο να «σταμπαριστεί» ως άσχημο και το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων να ξινίζουν όταν το αντικρίζουν.


Αυτά τα μοντέλα λοιπόν προσπαθήσαμε να μαζέψουμε (σίγουρα κάποιο θα μας έχει ξεφύγει), τα οποία χαλάνε την αισθητική κάποιου όταν το αντικρίζει…


1.Pontiac Aztec
Θέμα για τα πιο άσχημα αυτοκίνητα, χωρίς το Pontiac Aztec μέσα δεν υφίσταται γι’αυτό και το παρουσιάζουμε πρώτο. Το Pontiac Aztec κατασκευαζόταν από το 2001 μέχρι το 2005 και σχεδιαστικά προκαλεί… γέλιο.




2. Tatra T603

To Tatra T603 είναι ένα περίεργο μοντέλο αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Τσεχοσλοβακία και πουλήθηκε στην αγορά της Ευρώπης από το 1950 έως και τη δεκαετία του 70.




3. Nissan S Cargo

Ένα επαγγελματικό όχημα είχε κατασκευάσει η ιαπωνική φίρμα, το S Cargo, το οποίο κυκλοφόρησε από το 1989 έως και το 1992. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε κυκλοφορήσει, αλλά αυτό δεν έχει σημασία αφού ούτε και πολλές Ferrari βλέπεις στο δρόμο.




4.Bond Bug

Μπορεί να έχει στην ονομασία του τη λέξη Bond, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό βρετανό πράκτορα 007. Το διθέσιο 3τροχο μοντέλο κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 70 με την εταιρεία να είχε σκοπό να παρουσιάσει ένα ευχάριστο όχημα.




5.Aston Martin Lagonda

Ποιος είπε ότι η Aston Martin δεν παρουσίασε ποτέ ένα άσχημο αυτοκίνητο; Και όμως η Lagonda της δεκαετίας του 70 συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία. Εκτός από τη σχεδιαστική αποτυχία, αναφέρεται ότι είχε πολλά προβλήματα στα ηλεκτρονικά του.




6.Ssangyong Rodius

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μυστήριο πως κατάφερε και πήρε πράσινο φως για παραγωγή μετά την παρουσίαση των σχεδίων. Το μεγάλο MPV μοντέλο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2004 και η ονομασία του βγήκε μετά τη σύντμηση των λέξεων Road και Zeus.




7.AMC Gremlin

Με το όνομα να θυμίζει την ταινία θρίλερ της δεκαετίας του 80, η AMC αποφάσισε να παρουσιάσει ένα μικρό μοντέλο, το οποίο έμεινε στην ιστορία για τις «μαζεμένες» διαστάσεις του, καθώς και για την… ιδιαίτερη εμφάνισή του.




8. Geely LC

Κινέζικο! Τι περιμένεις δηλαδή σχεδιαστικά;  Το Geely LC κυκλοφορεί στους δρόμους της Κίνας και θυμίζει τρομαγμένο λαγουδάκι.




9.Scion iA

H Scion (θυγατρική εταιρεία της Toyota) παρουσίασε το iA, παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και τα σχόλια δεν ήταν… κολακευτικά.




10. Great Wall Wingle

Πιστεύατε ότι η Κίνα δεν θα ασχολιόταν και με την κατηγορία των pickup; Και όμως βάλανε τα δυνατά τους να παρουσιάσουν το πιο… άσχημο αγροτικό που μπορούσαν να κάνουν. Και το έκαναν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...