Kia Novo: Για «ανήσυχους» οικογενειάρχες!

Το 4πορτο πρωτότυπο μοντέλο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι του Σεούλ

  • -
  • -

Η Kia παρουσίασε το πρωτότυπο Novo, το οποίο σκιαγραφεί τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας ως προς το σχεδιαστικό κομμάτι, ενώ το όνομά του προέρχεται από τη λατινική ρίζα novatus που σημαίνει  «νέο». Το πρωτότυπο ξεχωρίζει από την αγριεμένη του εμφάνιση με την εταιρεία να είχε σκοπό αρχικά να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο πόλης, βασισμένο σε μία τροποποιημένη πλατφόρμα του Cerato.  Κάπου στη μέση της… διαδρομής όμως το αποτέλεσμα ήταν να ολοκληρώσουν ένα σπορ μεσαίας κατηγορίας μοντέλο.

Το νέο Kia Novo concept υιοθετεί στο εμπρός τμήμα τη μάσκα της φίρμας, αλλά με τη διαφορά να έχει μεγαλώσει τις διαστάσεις της, ενώ έχουν τοποθετηθεί και φώτα τύπου laser. Περνώντας στο πίσω μέρος συναντούμε ίδιας σχεδίασης φανάρια, έναν πολύ ιδιαίτερο προφυλακτήρα και δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό του επικρατεί το μινιμαλίστικο στιλ, αφού δεν διαθέτει αρκετά κουμπιά και διακόπτες, παρά μόνο μία οθόνη τύπου ολογράμματος και ένα touch pad. Το πρώτο βοηθάει στη ρύθμιση αρκετών λειτουργιών του αυτοκινήτου, ενώ το δεύτερο διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων μιας και ο κάθε χρήστης ξεχωριστά έχει τις προσωπικές του ρυθμίσεις αποθηκευμένες, οι οποίες ανακτώνται μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εκεί που θα περιμέναμε κάτω από το καπό να βρίσκεται ένας «θηριώδης» κινητήρας, το downsizing έχει την τιμητική του μιας και ο 4κύλινδρος 1.6 τούρμπο κινητήρας είναι αρκετός για να κινήσει σβέλτα το πρωτότυπο μοντέλο. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας συνδυάζεται με νέο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DCT. Το προσθιοκίνητο μοντέλο πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Μπορεί η Kia να απέκλεισε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα περάσει στην παραγωγή, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι κατασκευάζει τα μοντέλα της με αρκετά στοιχεία δανεισμένα από τα πρωτότυπα μοντέλα της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...