6 + 1 πρωταπριλιάτικες φάρσες

Κάθε 1η Απριλίου οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δημοσιεύουν τις δικές τους φάρσες

  • -
  • -

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η 1η Απριλίου είναι παγκόσμια ημέρα της φάρσας και του ψέματος, γι’αυτό και όλοι είμαστε προετοιμασμένοι για να μην την «πατήσουμε», ενώ προσπαθούμε –ταυτόχρονα- να ξεγελάσουμε όσους περισσότερους μπορούμε.

Έτσι και οι εταιρείες αυτοκινήτων δημοσιεύουν τις δικές τους φάρσες, αλλά προσπαθούν με αρκετές λεπτομέρειες και επεξηγήσεις να φανούν όσο πιο αληθοφανείς γίνεται. Το GOCAR διάλεξε τις καλύτερες φάρσες των αυτοκινητοβιομηχανιών και σας τις παρουσιάζει παρακάτω.


Nissan: Το μπουτόν «GYM»
Η Nissan παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ονόμασε «GYM» (από το Gymnastic). Το σύστημα ενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν και «γυμνάζει» τον ιδιοκτήτη του X-Trail ή του Qashqai. Με ποιον τρόπο; Απενεργοποιώντας αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως είναι το ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι, τους αισθητήρες παρκαρίσματος και τα ηλεκτρικά παράθυρα (προφανώς θα υπάρχει και μανιβέλα) με αποτέλεσμα ο χρήστης να «καίει» 1.415 θερμίδες κάθε εβδομάδα.




Skoda: Αλλαγή εξωτερικού χρώματος με ένα «άγγιγμα»
Το σύστημα ShadeChange του παρουσίασε η τσέχικη εταιρεία θα πωλείται αποκλειστικά στο μοντέλο Fabia. Αυτό που μπορεί να κάνει το νέο αυτό σύστημα είναι να μπορεί ο χρήστης να αλλάζει χρώμα σε διάφορα μέρη του αμαξώματος (και των ζαντών) όποτε θέλει μέσω της οθόνης αφής. Ο προαιρετικός εξοπλισμός θα κοστίζει 685 ευρώ και θα παρέχει μία πλούσια χρωματική παλέτα.




BMW
: «Μασελάκι» για τους παίκτες του ράγκμπι
Μία όχι και τόσο επιτυχημένη φάρσα διάλεξε να κάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία παρουσίασε το «μασελάκι» για τους παίκτες του ράγκμπι. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ αποτελεί σημαντικό για τους παίκτες του είδους, αφού προστατεύουν τα δόντια τους, μιας και στο εν λόγω άθλημα «αγριεύουν» αρκετά τα πράγματα. Η BMW αποφάσισε να κατασκευάσει ένα «μασελάκι» με τη σχεδιαστική φιλοσοφία να αποτυπώνεται επάνω του. Θυμίζει έντονα την εμπρός γρίλια της φίρμας και έχει επάνω του και το λογότυπο. Η σχεδίασή του πραγματοποιήθηκε από το σχεδιαστικό τμήμα της BMW, καθώς και με τη βοήθεια του παίκτη Chris Robshaw, ενώ είναι κατασκευασμένο από προπυλένιο, αιθυλένιο και διένιο.




Honda
: HR-V Selfie Edition
Η Honda παρουσίασε μία νέα έκδοση του νέου HR-V, την οποία ονόμασε SLF (Selfie) θέλοντας να ακολουθήσει το trend της εποχής. Το νέο HR-V Selfie Edition έχει εξοπλιστεί με 10 κάμερες τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικό σε σκοπό τις… selfie φωτογραφίες. Ο αισθητήρας κάθε φακού ενεργοποιείται αυτόματα (μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο) για να απαθανατίσει μοναδικές selfie φωτογραφίες.




ΜΙΝΙ: Με απόχρωση χρωμίου
Μία ειδική έκδοση ετοίμασε η MINI για το 3θυρο Cooper, το οποίο έχει βαφτεί εξωτερικά με χρώμιο για να μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Σε μία (υποτιθέμενη) παρουσίαση του μοντέλου, ζητήθηκε από την εταιρεία να κλείσουν οι φωτογράφοι όλα τα φλας των μηχανών τους, καθώς και να φορέσουν γυαλιά ηλίου μιας και η αντανάκλαση που μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να έχει «καταστροφικές» συνέπειες.




VW
: Νέο Caddy Maxi Mini
Η πρόταση της Volkswagen (για την 1η Απριλίου) είναι ένα επαγγελματικό όχημα μόλις 2,4 μέτρα μήκος και έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια του Caddy. Επειδή η γερμανική εταιρεία γνωρίζει τις ανάγκες ενός επαγγελματία που περνάει πολλές ώρες στο δρόμο, καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να μπορεί κανείς να παρκάρει αμέσως και να έχει ελάχιστη έως και καθόλου κατανάλωση καυσίμου. Το νέο Caddy Maxi Mini δεν αφορά τους επαγγελματίες που αναζητούν μεγάλο χώρο αποθήκευση, αλλά ευελιξία μέσα στην πόλη (κύκλος στροφής μόλις 4 μέτρα).




Top
Gear: Σκηνές της χειροδικίας
Μόλις εχθές (1/4) διέρρευσε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει –υποθετικά- τον παρουσιαστή της εκπομπής Τop Gear, Jeremy Clarkson, να χειροδικεί κατά τον παραγωγό του BBC. Φυσικά το βίντεο δεν είναι… αυθεντικό και σε λιγότερο από μία μέρα είχε πάνω από 2 εκατομμύρια κλικς στο youtube.Να θυμίσουμε ότι ο 54χρονος  έχει λύσει τη συνεργασία του με το κανάλι, μιας και φέρεται ότι χτύπησε τον παραγωγό της εκπομπής του, ωστόσο το γεγονός θα επιλυθεί με τη βοήθεια των δικαστηρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...