Στα πράσα το λιλιπούτειο Honda S660

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το μικρό roadster της Honda στο τελευταίο του λιμάνι (κυριολεκτικά) πριν καταλήξει στους ντίλερ

  • -
  • -

Το λιλιπούτειο Honda S660 που πρωτοείδαμε στο Σαλόνι του Τόκυο το 2013, μπήκε πλέον στην παραγωγή. Στις φωτογραφίες φαίνονται τα πρώτα μοντέλα που περιμένουν να φορτωθούν για να πάρουν το δρόμο τους για τις εκθέσεις της Ιαπωνίας, όπου κατ’ αποκλειστικότητα θα διατίθεται το S660. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αυτοκίνητα-δείγματα, αφού οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το μήκους 3,4 m roadster έχει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο και διατηρεί στο έπακρο την κεντρική εικόνα της σχεδίασης. Το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό του όπου κατά βάση μόνο το τιμόνι και τα καθίσματα είναι διαφορετικά.

Το κεντρομήχανο S660 κινείται από ένα 3κύλινδρο τούρμπο μοτέρ 660 κυβικών, με απόδοση κοντά στους 70 ίππους. Δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων είτε ενός αυτόματου CVT Υπάρχουν επίσης βλέψεις για μια πολύ σοβαρά ισχυρότερη έκδοση που θα ονομάζεται S1000 και θα χρησιμοποιεί τον νέο 3κύλινδρο τούρμπο 1.000άρη κινητήρα της Honda με περίπου 100 ίππους. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν όλα τα συστατικά για ένα αυτοκίνητο που θα αφήσει εποχή με το οδηγικό του ταμπεραμέντο. Δυστυχώς, η εισαγωγή του στην Ευρώπη είναι κάτι που δεν προβλέπεται, αν και υπάρχουν φήμες που αφήνουν ένα παράθυρο ελπίδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...