Η Porsche 959 από την ανάποδη

Το να δεις μπροστά σου μια Porsche 959 είναι κάτι πολύ σπάνιο αλλά εξαιρετικό. Το να τη δεις ανάποδα, είναι κάτι ακόμα πιο σπάνιο αλλά καθόλου εξαιρετικό

  • -
  • -

Το να δεις μια 959 μπροστά σου είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Πόσω μάλλον το να τη δεις ανάποδα… Κι αυτό επειδή η 959 είχε πάντα τον τρόπο να προκαλεί δέος ακόμα και στους ορκισμένους εχθρούς της Porsche. Γι’ αυτό και η θέα μιας εκ των 337 που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής να κείτεται ανάποδα σε ένα δημόσιο δρόμο της Γενεύης, είναι κάτι που σου σφίγγει την καρδιά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο συνδυασμός βρεγμένου δρόμου και υψηλής ταχύτητας είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός της να «το χάσει», να χτυπήσει τη μπαριέρα με το εμπρός μέρος και να καταλήξει να βλέπει τον κόσμο ανάποδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης θα προσπαθήσει να επισκευάσει το αυτοκίνητό του, ακόμα κι εάν αυτό σημαίνει μια μικρή –ή όχι και τόσο μικρή- περιουσία.

Η τετρακίνητη 959 των 450 ίππων είναι ένα από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα supercar όλων των εποχών, αφού το 1986 όταν παρουσιάστηκε έκανε χρήση ελαφρών υλικών και μηχανολογικών συστημάτων που ήταν «μπροστά» από την εποχή τους. Το αποτέλεσμα ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου που είχε φτιαχτεί μέχρι τότε, τουλάχιστον μέχρι την έλευση της θρυλικής Ferrari F40 ένα χρόνο αργότερα. Η τιμή για μια 959 σήμερα, υπολογίζεται κοντά στα 500.000 ευρώ.

 

Πηγή: autogespot.nl

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...