Ελαστικά Goodyear που… φορτίζουν μπαταρίες

Δύο νέα ιδιαίτερα ελαστικά παρουσίασε στην 85η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Goodyear

  • -
  • -

Πολλά ήταν τα νέα μοντέλα της Γενεύης που έκλεψαν την παράσταση, ωστόσο πολλά είναι τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν και εντυπωσίασαν το κοινό του σαλονιού. Πιο συγκεκριμένα, η Goodyear αποκάλυψε δύο πρωτότυπα ελαστικά το BH03 και το Triple Tube.

Το ελαστικό BH03 αφενός εντυπωσιάζει από την σχεδίασή του αφετέρου χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πώς; Στο εσωτερικό του ελαστικού έχει τοποθετηθεί ένα θερμοπιεζοηλεκτρικό υλικό, το οποίο συσσωρεύει τη θερμική ενέργεια, που παράγεται από την επαφή και κίνηση του ελαστικού στην άσφαλτο και την μεταφέρει στις μπαταρίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το σύστημα "μεταφοράς" δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Το δεύτερο πρωτότυπο ελαστικό, το Triple Tube, αποτελείται από 3 ξεχωριστούς θαλάμους αέρος (όπως μαρτυράει και η ονομασία του). Σε κάθε θάλαμο, με τη βοήθεια αισθητήρων, προσαρμόζεται η πίεση του αέρα προσφέροντας στον χρήστη την καλύτερη δυνατή πρόσφυση, αναλόγως με την οδήγησή του. Υπάρχουν 3 «προγράμματα» του ελαστικού, το eco/safety, το sporty και το wet. Στο πρώτο, όλοι οι θάλαμοι έχουν ίδια πίεση, στο sporty μειώνεται η πίεση στους εσωτερικούς θαλάμους, ενώ στην wet μειώνεται η πίεση στο μεσαίο θάλαμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...