Το ολοκαίνουργιο Hyundai Tucson

Για την κατηγορία των μεσαίων crossover η Hyundai έφτιαξε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, με όνομα πολύ αγαπημένο

  • -
  • -

Το νέο Hyundai Tucson υιοθετεί αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες από το μεγαλύτερο Santa Fe, αλλά και τη γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας. Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η μάσκα και η γρίλια, ενώ τα φώτα έχουν «τραβηχτεί» προς τα πίσω δίνοντας ένα πιο επιθετικό look, ενώ υπάρχει η τεχνολογία LED και φώτα ημέρας.

Η καμπίνα του νέου Tucson έχει προσεγμένη εικόνα τόσο σχεδιαστικά όσο και ποιοτικά. Υπάρχουν μαλακά υλικά και μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό. Ο χώρος αποσκευών του νέου crossover, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι 513 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση.

Στα μηχανολογικά σύνολα, η Hyundai προσφέρει τον 1,6 lt GDI κινητήρα των 135 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Υπάρχει επίσης και η τούρμπο εκδοχή του, που αποδίδει 176 ίππους και συνεργάζεται με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Από τη μεριά των πετρελαιοκινητήρων, στην γκάμα της υπάρχει ο 1.7 των 115 ίππων και ο 2.0 των 136 και 184 ίππων. Όλοι οι diesel κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο τελευταίος και με αυτόματο 6άρι.

Το νέο Hyundai Tucson έχει εξοπλιστεί με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας «καλούδια» σχετικά με την ασφάλεια, όπως το Smart Parking Assist, το αυτόνομο φρενάρισμα, η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας ή κάποιου εμποδίου που μπορεί να βρίσκεται στη «νεκρά» γωνία.

To ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου crossover θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ αργότερα στα μέσα του χρόνου θα ξεκινήσει τις πωλήσεις.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...