Νέο Clio RS Trophy με 220 ίππους

Η Renault προσφέρει την ειδική έκδοση Trophy του Clio RS, που έχει βελτιώσεις ουσίας εκεί ακριβώς που έπρεπε

  • -
  • -

Δυο παράπονα που θα μπορούσες να έχεις από την τελευταία γενιά του Clio RS, είναι η αργή λειτουργία του ημιαυτόματου κιβωτίου καθώς και ότι ο πολύ γραμμικός κινητήρας δε δείχνει όσο δυνατός είναι. Στην έκδοση Trophy που ντεμπουτάρει στην έκθεση της Γενεύης, η Renault τα βελτίωσε και τα δύο, χωρίς ωστόσο να προσφέρει και χειροκίνητη έκδοση.

Η ισχύς του 1.600άρη τούρμπο κινητήρα έχει αυξηθεί στους 220 ίππους από τους 200 και η ροπή στα 260 Nm από τα 240. Με τέταρτη και πέμπτη σχέση στο κιβώτιο υπάρχει και λειτουργία overboost, που την ανεβάζει στα 280 Nm, ενώ ο κόφτης ανέβηκε 300 rpm, στις 6.800. Ακόμα μια σημαντική αλλαγή είναι ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου που ελέγχει το κιβώτιο. Χάρη σε αυτόν οι αλλαγές στο πρόγραμμα Race πλέον γίνονται στο μισό χρόνο, ενώ είναι κατά 40% πιο γρήγορες στα Normal και Sport. Επίσης, το stop/start πλέον θα απενεργοποιείται με την επιλογή του Race ενώ η κρεμαγιέρα είναι κατά 30% πιο γρήγορη. Από πλευράς στησίματος το Clio RS Trophy έχει 18αρες ζάντες, πιο σφιχτά αμορτισέρ, ενώ είναι 20 mm χαμηλωμένο εμπρός, 10 mm πίσω και με 40% σκληρότερα πίσω ελατήρια.

Οι πωλήσεις του Trophy θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το εάν οι βελτιώσεις στο κιβώτιο θα περάσουν στην απλή έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...