Η BMW σκέφτεται τετρακίνητες Μ

Η συνεχής αύξηση της ισχύος και της ροπής στα καινούργια μοντέλα, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγήσει στη λύση της τετρακίνησης

  • -
  • -

Η πρόσφατη μετακίνηση του Frank van Meel από τον τομέα RS της Audi, στο M Division της BMW είχε ήδη δώσει το στίγμα. Και τώρα ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας Ian Robertson, ήρθε να ανακοινώσει ότι η τετρακίνηση xDrive που πλέον υπάρχει σε ολόκληρη τη γκάμα της BMW μάλλον θα περάσει και στα μοντέλα M. Και προφανώς δεν μιλούσε για τις εκδόσεις Μ των έτσι κι αλλιώς τετρακίνητων μοντέλων Χ. Αυτή η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ονομάζεται «πρόσφυση» με δεδομένο ότι η ισχύς και η ροπή των νέων αυτοκινήτων φτάνει στα όριά της την πίσω κίνηση ακόμα και όταν υπάρχει πλήρης ηλεκτρονικός έλεγχος.

Τα πρώτα μοντέλα Μ που θα ασπαστούν την τετρακίνητη λογική θα είναι μάλλον οι επόμενες Μ5 και Μ6, ωστόσο οι δηλώσεις από το M Division είναι απόλυτες: Η τετρακίνηση θα έχει ξεκάθαρα «πισώβαρη» κατανομή της ροπής και απλώς θα κάνει τα αυτοκίνητα ακόμα πιο γρήγορα, χωρίς να αλλοιώνει τον οδηγικό τους χαρακτήρα.

 

Πηγή: www.autocar.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...