Νέος γύρος crash test από τον EuroNCAP

Τα τρία πρώτα μοντέλα που δοκιμάστηκαν με τα νέα δεδομένα του 2015 είναι το Audi TT και τα «αδελφά» Opel Vivaro και Renault Trafic

  • -
  • -

Όπως ρητά αναφέρεται, τα αποτελέσματα από τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους σε βάθος χρόνου, αφού οι δοκιμασίες συνεχώς εξελίσσονται. Για το 2015 οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την ενσωμάτωση μια πλήρως μετωπικής σύγκρουσης με σταθερό και μη παραμορφώσιμο εμπόδιο το οποίο χτυπάει το αυτοκίνητο με 50 km/h. Αλλαγές υπάρχουν και στις πλευρικές συγκρούσεις που είναι πιο απαιτητικές, ενώ τα ανδρείκελα που χρησιμοποιούνται είναι πιο εξελιγμένα και συλλέγουν πιο ακριβή δεδομένα.

Τα τρία μοντέλα που δοκιμάστηκαν ήταν το νέο Audi TT και τα «αδελφά» μεταξύ τους Opel Vivaro και Renault Traffic. Καθότι τα δύο μοντέλα είναι απόλυτα ίδια, δοκιμάστηκε μόνο το Renault.

Στη βαθμολόγηση, το TT απέσπασε τέσσερα αστέρια. Για τον οδηγό και το συνοδηγό βαθμολογήθηκε με 81%, για τα παιδιά με 68%, για τους πεζούς με 82% και τέλος για τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας με 64%.

Τα Vivaro και Trafic βαθμολογήθηκαν με τρία αστέρια και οι επιμέρους βαθμολογίες είναι 52% για οδηγό-συνοδηγό, 91% για τα παιδιά, 53% για τους πεζούς και 57% για τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...