Aston Martin Vantage GT3 με 600 ίππους

Η Aston Martin Vantage έχει «αδυνατίσει» και φορέσει την πολεμική της περιβολή

  • -
  • -

Εχθές το βράδυ παρουσίασε η Aston Martin την Vantage GT3,  η οποία –σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα- αποτελεί την «ισχυρότερη και ασυμβίβαστη Vantage που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα». Η GT3 φοράει ένα φαρδύ «κουστούμι» από ανθρακόνημα με αρκετά τροποποιημένους προφυλακτήρες, επανασχεδιασμένα πλαϊνά μαρσπιέ και εντυπωσιακούς αεραγωγούς. Πάνω στο αμάξωμα έχουν προστεθεί αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως η «ποδιά» του εμπρός προφυλακτήρα, η διαχύτης και η –όχι και τόσο- διακριτική αεροτομή. Για τη μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου (100 κιλά ελαφρύτερη από την V12 Vantage S), η Aston Martin τοποθέτησε ανθρακονημάτινο καπό στη GT3 και 19 ιντσών ζάντες ελαφρού κράματος.

Η σπορ σχεδίαση συνεχίζει και στο εσωτερικό του μοντέλου με χρήση ανθρακονήματος και στο ταμπλό, όπου σε περίοπτη θέση έχει τοποθετηθεί οθόνη αφής, που απεικονίζει τις σημαντικές πληροφορίες του αυτοκινήτου και τον πλοηγό. Εκτός από τα αγωνιστικά καθίσματα, το τιμόνι έχει ντυθεί με alcantara και η εσωτερική χειρολαβή έχει αντικατασταθεί με… δερμάτινο λουράκι (δες τη φωτογραφία).

Κάτω από το καπό υπάρχει ο 6λιτρος V12 κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 625 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και επιτρέπει στο ισχυρό μοντέλο να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,7 sec. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 297 km/h.4

Σημαντική αναβάθμιση δέχτηκε στο σύστημα ανάρτησης της Vantage GT3, που φόρεσε βελτιωμένα –για πίστα- ελατήρια και αμορτισέρ, τα οποία μπορεί ο χρήστης να τα ελέγχει αναλόγως με τις… ορέξεις του μέσω τριών προγραμμάτων: Normal, Sport και Track. Επίσης, εξοπλίζεται με απολήξεις από τιτάνιο, διαφορικό μπλοκέ και κεραμικά φρένα Brembo.

Η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί στις 100 μονάδες με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν δρομολογηθεί για το 3 τρίμηνο του 2015, χωρίς να προορίζεται όμως για τις αγορές της Αμερικής και της Κίνας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...