Ιαπωνική συμμαχία για την υδρογονοκίνηση

Η Toyota, η Nissan και η Honda συμφώνησαν να συνεργαστούν ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των σταθμών ανεφοδιασμού για αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου (FCV)

  • -
  • -

Οι προσπάθειες που γίνονταν μέχρι σήμερα για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την υδρογονοκίνηση σκόνταφταν στη μικρή κυκλοφορία αυτοκινήτων αυτής της τεχνολογίας. Ωστόσο, η Ιαπωνική κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντική την επιτάχυνση της ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας γι’ αυτό και από τον Ιούνιο του 2014 προσπαθεί να την προωθήσει όσο καλύτερα γίνεται. Προκειμένου να το πετύχει, επιδοτεί όχι μόνο τη δημιουργία και τη λειτουργία του δικτύου αυτού καθαυτού, αλλά και την αγορά υδρογονοκίνητων οχημάτων.

Η Toyota, η Nissan και η Honda είναι προφανώς σύμφωνες με τις παραπάνω ενέργειες, αφού κι εκείνες θέλουν στους δρόμους περισσότερα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα που παράλληλα θα μπορούν να ανεφοδιάζονται εύκολα. Γι’ αυτό κι έχουν κατανοήσει πλήρως τη σημασία του δικού τους ρόλου σε αυτό το έργο, που δεν είναι άλλος από το να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των υποδομών σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τις κατασκευαστικές εταιρείες. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος ώστε το όνειρο για μια κοινωνία υδρογόνου να ξεκινήσει σιγά-σιγά να πραγματώνεται σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...