Τελική 270 km/h για το Civic Type R

Λιγότερο από ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίασή του, η Honda ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες για το κορυφαίο Civic όλων των εποχών

  • -
  • -

Το λευκό, σε Championship White χρώμα, Civic Type R που θα αποκαλυφθεί στην έκθεση της Γενεύης στις 3 Μαρτίου θα είναι ντυμένο μ’ ένα όχι μόνο εντυπωσιακό αλλά και αεροδυναμικά αποδοτικό body kit. Χάρη σε αυτό το Type R θα μπορεί να έχει τελική αρκετά πάνω από τα «συνηθισμένα» 250 km/h, φτάνοντας τα 270 km/h.

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι πανταχού παρόντα στο αμάξωμα και είναι εξελιγμένα με τη βοήθεια τόσο υπολογιστών όσο και αεροδυναμικής σήραγγας. Έτσι η ροή του αέρα είναι βέλτιστη κάτω από το αυτοκίνητο και με τη βοήθεια του πίσω διαχύτη το Type R «κολλάει» στο δρόμο.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη διαχείριση της θερμότητας που απάγεται από το αυτοκίνητο. Σκοπός είναι να υπάρχει η απαραίτητη ψύξη όπου χρειάζεται, χωρίς παράλληλα ο θερμός αέρας να επιδρά στην αεροδυναμική.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που τώρα είδε το φως της δημοσιότητας είναι ο σπορ πίνακας οργάνων του Type R. Μπορεί μας φαίνεται λίγο παράταιρο που το τοποθετημένο στο κέντρο στροφόμετρο τελειώνει «μόλις» στις 8.000 rpm κι έχει κόκκινο στις 7.000 rpm, αλλά ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Εξάλλου, στα δεξιά του πίνακα υπάρχει το κουμπί R+, το οποίο σύμφωνα με τη Honda κυριολεκτικά θα μεταμορφώνει το αυτοκίνητο. Και πάλι δεν υπήρξε ανακοίνωση της ακριβούς ιπποδύναμης, ξέρουμε όμως ότι 2λιτρος VTEC Turbo με τον άμεσο ψεκασμό θα ξεπερνάει τους 280 ίππους. Οι τελευταίοι θα τιθασεύονται από τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo με διάτρητους εμπρός δίσκους διαμέτρου 350 mm που απαιτούν 19άρηδες τροχούς για να χωρέσουν.

Αυτά προς το παρόν. Για τα υπόλοιπα λίγη υπομονή ακόμα…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...