Η εξέλιξη του ESP από τη Ford (VIDEO)

Τρία Ford, μια κουτάλα κι ένα αυγό, αναλαμβάνουν να μας δείξουν την πρόοδο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ασφάλειας στο πέρασμα του χρόνου

  • -
  • -

Η Ford θέλοντας να μας δείξει ότι η πρόοδος στα αυτοκίνητα έχει να κάνει –και μάλιστα πολύ- και με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της οδήγησης έφτιαξε το παραπάνω βίντεο. Η συνοδηγός έχει στα χέρια της μια κουτάλα μέσα στην οποία υπάρχει ένα αυγό. Σκοπός της είναι να προσπαθήσει να κρατήσει το αυγό μέσα στην κουτάλα ενώ το αυτοκίνητο κάνει σλάλομ. Στην πρώτη περίπτωση είναι συνοδηγός ενός Fiesta δεύτερης γενιάς, το οποίο μας θυμίζει την εποχή που ο οδηγός ήταν ο μόνος που είχε λόγο στον έλεγχο του αυτοκινήτου. Στη δεύτερη περίπτωση συνοδηγεί σε ένα B-MAX που έχει ένα συμβατικό ESP και στην τρίτη σε ένα ολοκαίνουργιο Focus ST εφοδιασμένο με τη νέα γενιά του ESP της Ford, του Enhanced Transitional Stability.

Η ιδιαιτερότητα του συστήματος έχει να κάνει με την ικανότητά του να προβλέπει ένα ενδεχόμενο γλίστρημα και να το αντιμετωπίζει καλύτερα και κυρίως πιο ομαλά, ώστε να δίνει στον οδηγό περισσότερο περιθώριο να κάνει αυτό που πρέπει.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...