Peugeot: Συνεχίζονται οι δοκιμές στο Μαρόκο

Αντίστροφη μέτρηση ενόψει της εκκίνησης του Ράλι Ντακάρ

  • -
  • -

Με λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την εκκίνηση του ράλι Dakar 2015 από το Μπουένος Άιρες, η αγωνιστική ομάδα Peugeot-Total έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές της στο Μαρόκο. Τα τρία PEUGEOT 2008 DKR έχουν πετάξει ήδη αεροπορικώς με προορισμό την πρωτεύουσα της Αργεντινής, με τον 11 φορές νικητή στο Ντακάρ Stéphane Peterhansel να δηλώνει πως δεν έχει οδηγήσει ταχύτερο αυτοκίνητο.

Σε ειδικές διαδρομές που έγιναν γύρω από την όαση Erfoud, οι ειδικοί της Team Peugeot Total είχαν το ιδανικό περιβάλλον προσεγγίζοντας τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν τα αγωνιστικά και τα πληρώματα της ομάδας σε μερικές ημέρες. Οι δοκιμές περιλάμβαναν απαιτητική οδήγηση σε οδοστρώματα με πέτρες, αμμόλοφους, αμμοχάλικο και επίπεδες «πατημένες» επιφάνειες που δίνουν υψηλές τελικές ταχύτητες. «Έχω βρεθεί σε αυτό το μέρος, ίσως για περισσότερες από 15 φορές στην καριέρα μου και δεν έτυχε να οδηγήσω ξανά τόσο γρήγορα: ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ανάρτηση στο PEUGEOT 2008 DKR, είναι απλά φανταστικός. Ακόμη και στους αμμόλοφους, είναι εντυπωσιακό πόσο καλή είναι η πρόσφυση με κίνηση μόλις στους δύο τροχούς! Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά πολύ γρήγορο, ενώ χρειάζεται διαφορετικό τρόπο οδήγησης. Δεν χρειάζεται οδήγηση με πλαγιολισθήσεις, θέλει πιο καθαρές γραμμές και αυτό ήταν κάτι πάνω στο οποίο δουλέψαμε, στην διάρκεια των δοκιμών», συμπλήρωσε ο Pererhansel.

Το ράλι Ντακάρ θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου για να ολοκληρωθεί στις 27 του ίδιου μήνα, διασχίζοντας τρεις χώρες και μετά από 9.000 απρόβλεπτα χιλιόμετρα. Η Peugeot θα λάβει μέρος με τρία πληρώματα: Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret, Carlos Sainz/Lucas Cruz και Cyril Despres/Gilles Picard.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...