Mazda 6 facelift για το 2015

Ανανέωση σε εμφάνιση, εξοπλισμό, τεχνολογία και άνεση

  • -
  • -

Μπορεί να μην το έχουμε δει στη χώρα μας ακόμη, ωστόσο το Mazda 6 κάνει ήδη την πρώτη του ανανέωση. Εμφανισιακά οι αλλαγές είναι μικρές. Μεγαλύτερης σημασίας είναι η αναβάθμιση σε επίπεδο εξοπλισμού και τεχνολογίας. Ο πίνακας οργάνων είναι καινούργιος και η σχεδίαση της κονσόλας άλλαξε για να υποδεχτεί την έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του MZD Connect που εξασφαλίζει τη συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου με smartphones. Για το αυξημένο επίπεδο ασφάλειας φροντίζουν τα συστήματα:

  • Lane-keep Assist System (LAS) που αναβαθμίζει το Lane Departure Warning και σε περίπτωση που το όχημα πάει να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να το θέλει ο οδηγός, προκαλεί κραδασμό στο τιμόνι.
  • Driver Alert το οποίο αφού πρώτα μάθει το στυλ οδήγησης του οδηγού, του συστήνει ένα διάλειμμα μόλις αντιληφθεί μειωμένη προσοχή στην οδήγηση. Λειτουργεί από τα 65 km/h και πάνω.
  • Blind-Spot Monitoring με Rear Cross-Traffic Alert (BSM w/RCTA) που ειδοποιεί τον οδηγό για το αν κινείται πίσω/διαγώνια άλλο όχημα που δεν φαίνεται στον καθρέπτη, ή για την ύπαρξη εμποδίου όπως πεζού ή ποδηλάτου στις μανούβρες με όπισθεν.
  • Rear Smart City Brake Support (Rr SCBS) που λειτουργεί σε ταχύτητες 2-8 km/h με όπισθεν και φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο αν αντιληφθεί εμπόδιο.

Τέλος, το ανανεωμένο ιαπωνικό οικογενειακό έγινε πιο άνετο και ήσυχο στην οδήγηση χάρη στη βελτιωμένη ανάρτηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...