Πτωτική τάση στις πωλήσεις σπορ μοντέλων

Η κατάρρευση της αγοράς σπορ μοντέλων θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια προβλέπει στέλεχος της BMW

  • -
  • -

Oι μόδες έρχονται και παρέρχονται και αυτό ισχύει και για τα αυτοκίνητα. Τα γούστα των καταναλωτών αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και όπως όλα δείχνουν αυτή την εποχή τα διθέσια σπορ μοντέλα βρίσκονται στα «κάτω» τους. Και μάλιστα όπως δήλωσε πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος της BMW η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς το trend στους αγοραστές αυτής της κατηγορίας τους οδηγεί στην αγορά SUV και κάθε μορφής crossover μοντέλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνολικές πωλήσεις των Audi TT, BMW Z4 και Mercedes SLK έχουν πέσει κατά 45% από το 2007, όντας φέτος στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο δεκαετίες. Ενώ και το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας δεν βελτίωσε καθόλου τα πράγματα καθώς και εκεί η ζήτηση είναι χαμηλή.

Οι κατασκευαστές με παρουσία σ’ αυτή την κατηγορία ψάχνουν να βρουν λύσεις ώστε να ανταπεξέλθουν στη νέα κατάσταση. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της BMW που επιλέγει την οδό της συνεργασίας με την Toyota για την μείωση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής της νέας Ζ4.

Οι αναλυτές της αγοράς πάντως προβλέπουν ότι η αλλαγή στο σύγχρονο lifestyle των ανθρώπων που προτιμούσαν αυτά τα μοντέλα είναι σημαντική. Και ότι η επιστροφή στις χρυσές ημέρες της προηγούμενης δεκαετίας θα αργήσουν να επανέλθουν. Όπως και να έχει όμως, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις μόδες (του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένης) είναι απλά θέμα χρόνου –ίσως λίγο περισσότερου αυτή τη φορά- η κατηγορία να ξαναπάρει τα πάνω της.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...