OPEL Adam & Corsa: Επείγον Έλεγχος Ασφαλείας

SOS: Η ανάκληση αφορά μοντέλα του 2014, τα οποία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ

  • -
  • -

Η Opel ενημερώνει για επείγον έλεγχο ασφαλείας τους ιδιοκτήτες των ADAM & CORSA (D) τα οποία έχουν παραδοθεί από τον Μάιο του 2014. Περίπου 8.000 από αυτά τα αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη έχουν παραχθεί με ένα εξάρτημα του συστήματος διεύθυνσης το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Προς αποφυγή οποιουδήποτε ενδεχόμενου κινδύνου αυτά τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να οδηγούνται προτού ελεγχθούν.

 

Ελέγξετε εάν το αυτοκίνητό σας είναι στη λίστα ανάκλησης

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων μπορούν να διαπιστώσουν εάν το αυτοκίνητό τους συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε τον Αριθμό Πλαισίου του αυτοκινήτου σας διαθέσιμο. Θα βρείτε τον Αριθμό Πλαισίου του αυτοκινήτου σας στο κάτω μέρος του παρμπρίζ ή/και στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.


 

Παράδειγμα Αριθμού Πλαισίου: (απαιτούνται τα 8 τελευταία γράμματα / ψηφία)


 
Θα πρέπει να ελέγξετε εάν ο Αριθμός Πλαισίου του αυτοκινήτου σας βρίσκεται στο εύρος:

Για το OPEL ADAM: Αριθμός Πλαισίου (8 τελευταία γράμματα / ψηφία) μεταξύ:

E6077301 – E6113446  ή

F6000001 – F6006544.

 

Για OPEL CORSA (D): Αριθμός Πλαισίου (8 τελευταία γράμματα / ψηφία) μεταξύ:

E
6071016 - E6118738  ή

E4181031 - E4308122.

 

Εάν ο Αριθμός Πλαισίου του αυτοκινήτου σας ΔΕΝ βρίσκεται εντός του εύρους των παραπάνω πλαισίων, τότε το αυτοκίνητό σας δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ανάκλησης.

 

Εάν ο Αριθμός Πλαισίου του αυτοκινήτου σας βρίσκεται εντός του εύρους των παραπάνω πλαισίων, θα πρέπει να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες:

Ελέγξτε τον αριθμό παραγωγής στον ενδιάμεσο άξονα της κολώνας του τιμονιού. Εάν ο αριθμός παραγωγής στον ενδιάμεσο άξονα της κολώνας του τιμονιού είναι 20E4 ή 20K3, το αυτοκίνητό σας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ανάκλησης και ΔΕΝ πρέπει να οδηγείται ώστε να αποφευχθεί οιοσδήποτε ενδεχόμενος κίνδυνος.

 

 

Που θα βρείτε τον αριθμό παραγωγής στον ενδιάμεσο άξονα της κολώνας του τιμονιού:

  • Ανοίξτε την πόρτα του οδηγού του αυτοκινήτου.
  • Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι παρκαρισμένο με ασφάλεια σε οριζόντιο έδαφος και ότι έχει τραβηχτεί το χειρόφρενο στο ανώτατο σημείο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κύλισης του αυτοκινήτου.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο λεβιές ταχυτήτων βρίσκεται σε "νεκρά" θέση (για μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων) ή στη θέση "P" (για αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων).
  • Βάλτε μπρος τη μηχανή ώστε να έχετε την υποβοήθηση του τιμονιού.
  • Κοιτάξτε το μέρος όπου βρίσκονται τα πεντάλ του οδηγού. 
  • Κοιτάξτε στο σημείο πίσω από τα πεντάλ


  • Πίσω από τα πεντάλ, θα δείτε ένα μεταλλικό περιστρεφόμενο σύνδεσμο ο οποίος στρέφεται όταν στρίβετε το τιμόνι.
  • Στρίψτε το τιμόνι μέχρι να δείτε τους σχετικούς κωδικούς επάνω στον κάτω περιστρεφόμενο σύνδεσμο (σταυρό).
  • Ο 4-ψήφιος κωδικός εμφανίζεται ανάποδα. Γυρίστε το κεφάλι σας ώστε να τον διαβάσετε σωστά.
  • Σημειώστε τον 4-ψήφιο κωδικό.


 

Σημαντικό:
Αν ο κωδικός παραγωγής στον ενδιάμεσο άξονα της κολώνας του τιμονιού είναι 20
E4 ή 20K3, το αυτοκίνητό σας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ανάκλησης και ΔΕΝ πρέπει να οδηγείται ώστε να αποφευχθεί οιοσδήποτε ενδεχόμενος κίνδυνος. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει απαραιτήτως επικοινωνήστε με ένα μέλος του επίσημου Δικτύου Opel.

Εάν ο κωδικός παραγωγής δεν είναι 20E4 ή 20K3, το αυτοκίνητό σας μπορεί να οδηγηθεί με ασφάλεια σε ένα μέλος του επίσημου Δικτύου της Opel για μία τελική επιβεβαίωση. Θα πρέπει να επικοινωνήστε με ένα μέλος του επίσημου Δικτύου Opel ώστε να κλείσετε το σχετικό ραντεβού. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα ώστε να προβείτε από μόνοι σας σε αυτόν τον έλεγχο, παρακαλούμε ΜΗΝ οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας και επικοινωνήστε με ένα μέλος του επίσημου Δικτύου της Opel το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή για επιπλέον διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Opel, στο 210-6164700.

Η Opel ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση και δηλώνει πως η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητά της. Καθότι η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στην ασφάλεια των πελατών της, η γερμανική εταιρεία ανέλαβε άμεσα δράση ανακαλώντας τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα προς άμεσο έλεγχο. Η Opel ενημερώνει τους πελάτες της μέσα από πολλά κανάλια επικοινωνίας, ενώ σε περίπτωση που κάποιο αυτοκίνητο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ανάκλησης, ο ιδιοκτήτης του θα ειδοποιηθεί άμεσα και από την ίδια την εταιρεία. Η Opel αντιλήφθηκε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια ελέγχων ρουτίνας στο εργοστάσιο παραγωγής των αυτοκινήτων και δεν είναι ενήμερη για τυχόν ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...