Goodwood Festival of speed 2014: Party time

Δεν μπορεί 200.000 θεατές να κάνουν λάθος και δεν έκαναν. Για μια ακόμη χρονιά η μοναδική αυτή συγκέντρωση αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

  • -
  • -

Οι καταιγίδες ευτυχώς πέρασαν μερικά μίλια μακριά και δεν ακούμπησαν την έπαυλη του Goodwood. Οι θεατές έμειναν στεγνοί και οι μόνες βροντές που έσχισαν τον ουρανό ήταν από τα «Κόκκινα Βέλη», τα βομβαρδιστικά Vulcan, τα Typhoon, Camberra και Hunter.

Φέτος ήταν η χρονιά της Mercedes-Benz να γιορτάσει τα 120 χρόνια εμπλοκής της στους αγώνες. Έτσι φυσικό ήταν όλοι οι «sir» οδηγοί όπως οι Stirling Moss και Jacky Stewart, μαζί με τον Jochen Mass να κάνουν την εμφάνισή τους στο τιμόνι των παλαιότερων, αλλά και νεότερων αγωνιστικών αυτοκινήτων της εταιρείας που έχει σαν σήμα της το αστέρι. Σε βοήθεια των παλαιότερων προσέτρεξαν και οι Lewis Hamilton, Jenson Button, Anthony Davidson, Johnny Herbert που βασάνισαν, προς τέρψη των θεατών, τα πιο φρέσκα μονοθέσια με τους V8 κινητήρες των Γερμανών.

Παράλληλα η Maserati γιόρτασε και αυτή τα 100 χρόνια της με την 250F που ο Fangio κέρδισε το γερμανικό αγώνα του 1957, μαζί βέβαια με μερικά πολύ εντυπωσιακά δείγματα που πάντα έχουν να προσφέρουν τα αυτοκίνητα με την τρίαινα. Δεν έλειψε όμως και η McLaren που και αυτή είχε λόγο να γιορτάζει καθώς έκλεινε 40 χρόνια από το πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στην Formula 1. Έτσι δεν μπορούσε να απουσιάζει ο Emerson Fittipaldi στο τιμόνι της Μ23.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έφτασαν μερικά πολύ εντυπωσιακά δείγματα των αγώνων NASCAR και ο John Surtees που γιόρταζε τα 50 χρόνια του από τον τίτλο του με Ferrari κατάφερε και πάλι να ενθουσιάσει στο τιμόνι της 158. Τα πάντα ήταν εκεί, από την Formula 1 στα ράλι και από εκεί στα Can-Am και στους δύο τροχούς με Giacomo Agostini, Wayne Gardner και Freddie Spencer να δίνουν το παρόν. Τόσο υπέροχα όλα αυτά, αλλά και τόσο μακριά από εμάς.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...