Υποχρεωτικό το ΠΕΙ για τους επαγγελματίες οδηγούς

Προϋπόθεση η πιστοποίηση και επιμόρφωση από 9 Σεπτέμβρη

  • -
  • -

Όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί υποχρεούνται να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμα τους. Το πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας πιστοποιεί ότι ο οδηγός που το κατέχει διαθέτει την απαιτούμενη επιμόρφωση ή περιοδική κατάρτιση, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία. Το υπουργείο Μεταφορών είχε δώσει παράταση για την εφαρμογή του μέτρου και πλέον η καταληκτική ημερομηνία είναι η 9η Σεπτεμβρίου.

Το Π.Ε.Ι. διακρίνεται σε δυο κύριες κατηγορίες: Τα Π.Ε.Ι Μεταφοράς Επιβατών για τις κατηγορίες οχημάτων Δ1, Δ1+Ε, Δ, Δ+Ε και τα Π.Ε.Ι Μεταφοράς Εμπορευμάτων Γ1, Γ1+Ε, Γ, Γ+Ε. Το Π.Ε.Ι έχει πενταετή διάρκεια ανεξάρτητη από την επαγγελματική άδεια οδήγησης.

Διαδικασία απόκτησης

Νέοι οδηγοί: Όσοι κατέχουν άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί μετά τις 10 Σεπτεμβρίου του 2008, θα πρέπει να δώσουν θεωρητικές και γραπτές εξετάσεις και να περάσουν την πρακτική δοκιμασία από το αντίστοιχο τμήμα Οδικών Μεταφορών (90 λεπτά).

Παλιοί οδηγοί: Όσοι κατέχουν άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου του 2008, θα πρέπει απλά να παρακολουθήσουν 35 ώρες θεωρητικής κατάρτισης (σεμινάρια), χωρίς εξετάσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...