Οι 5 γενιές Opel Corsa

Το Opel Corsa είναι ένα αδιαμφισβήτητο best seller για τη Γερμανική εταιρεία, με πωλήσεις 12,3 εκατομμυρίων σε 32 χρόνια εμπορικής πορείας 4 γενεών του μοντέλου

  • -
  • -

Τα 12,3 εκατομμύρια των πωλήσεων μέσα σε 32 χρόνια, είναι νούμερα που θα ζήλευε κάθε εταιρεία. Και να σκεφτεί κανείς, πως αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη ιστορία επιτυχίας της Opel, αφού στη γκάμα της έχει και το Astra, που διαχρονικά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύνολο των πωλήσεων της εταιρείας.








Opel Corsa A



Η ιστορία του Corsa ξεκίνησε το 1982 με την πρώτη γενιά του μοντέλου. Με 3,62 μέτρα μήκος, το Corsa Α έδειχνε πολύ ικανό ως αυτοκίνητο πόλης ενώ δεν έλειπαν και οι δυναμικές του εκδόσεις που υποστήριζαν με τον καλύτερο τρόπο το προφίλ του μικρού αυτοκινήτου που απευθυνόταν σε ένα μεγάλο εύρος αγοραστών. Το GSi της εποχής (φωτό) με τους 100 ίππους του ήταν ένα από τα σημεία αναφοράς μέχρι το 1993 που έμεινε το μοντέλο στην παραγωγή, πουλώντας στο μεταξύ 3,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Οpel Corsa B



Η δεύτερη γενιά, δια χειρός Hideo Kodama σε ότι αφορά στη σχεδίαση, διέγραψε μια εξίσου επιτυχημένη εμπορική πορεία έχοντας μάλιστα και λιγότερα χρόνια διάθεσης (1993-2000) στις αγορές. Σε αυτή τη γενιά το Corsa αναβαθμίστηκε τεχνολογικά προσφέροντας στον εξοπλισμό του για πρώτη φορά το ABS.

Opel Corsa C



Από το 2000 έως το 2006 το Corsa C ήταν ο εκπρόσωπος της Opel στη μικρή κατηγορία και πρόσθεσε 2,5 εκατομμύρια πωλήσεις στις συνολικές του μοντέλου. Το ρόλο τους έπαιξαν και οι κινητήρες Ecotec με τους οποίους εφοδιαζόταν.

Opel Corsa D



Aπό το 2006 έως σήμερα, φτάσαμε με το Corsa D που πλέον, και με τον ανταγωνισμό ιδιαίτερα αυξημένο σε αυτή την κατηγορία, σημείωσε πωλήσεις 2,8 εκατομμυρίων
αυτοκινήτων. Πιστό στις «αρχές» των προκατόχων, το νέο Corsa που περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να συνεχίσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Opel σε αυτή την κατηγορία.

Μάθε τα πάντα για το νέο Corsa, στην 5η του γενιά, εδώ και
δες τα δύο πρώτα video που δημοσιεύτηκαν, εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...