Βράβευση του Peter Schreyer στα «Eyes on Design»

«Lifetime Design Achievement Award» στον επικεφαλή σχεδιασμού της KIA

  • -
  • -

Ο Peter Schreyer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού της Kia Motors Corporation & Hyundai Motor Group, έλαβε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο «Lifetime Design Achievement Award» από την διοργάνωση «Eyes On Design». Ο Schreyer είναι υπεύθυνος της σχεδιαστικής στρατηγικής για την Kia και την Hyundai και επιβλέπει τρία στούντιο σχεδιασμού στην Κορέα, την Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Από την ένταξή του στην Kia, το 2006, ο Schreyer έφερε επανάσταση στο στυλ της μάρκας και μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών σχεδιασμού των τελευταίων μοντέλων της Kia, είναι υπεύθυνος και για την σχεδιαστική υπογραφή της μάσκας «μύτη του τίγρη» που χαρακτηρίζει όλα τα τρέχοντα μοντέλα.

Το συγκεκριμένο βραβείο τον τοποθετεί στον κατάλογο των διεθνών σχεδιαστών  αυτοκινήτων που περιλαμβάνει θρυλικά ονόματα, όπως οι Sergio Pininfarina, Shiro Nakamura, Walter de'Silva και Giorgetto Giugiaro. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου.

Ο Peter Schreyer σχολίασε: «Σε όλη μου την επαγγελματική ζωή, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μια σειρά από απίστευτα παθιασμένους και ταλαντούχους σχεδιαστές. Με την συνεργασία μου με την Kia, μας δόθηκε η ευκαιρία να διαμορφώσουμε την μάρκα σε κάτι πιο κομψό, διακριτικό, για τους “νέους στην καρδιά” και τα μοντέλα μας να αντικατοπτρίζουν αυτή τη φιλοσοφία. Έχουμε διακριθεί με μια σειρά από βραβεία για τη σχεδίαση των αυτοκινήτων Kia κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά η δουλειά μας δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση των αυτοκινήτων μας. Ο σχεδιασμός της Kia συνεχώς βελτιώνεται και είναι τιμή μου να είμαι ένα μέρος αυτής της διαδικασίας. Η διάκριση με το βραβείο “lifetime achievement award” είναι επίτευγμα ζωής, αλλά είναι επίσης και απόδειξη για τη σκληρή δουλειά και τη δημιουργικότητα των ομάδων σχεδιασμού της Kia σε όλο τον κόσμο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...