Μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα η Mercedes-Benz Ελλάς

Το 32,5% της καταναλισκόμενης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές

  • -
  • -

Η Μercedes-Βenz Ελλάς ενδιαφέρετε έμπρακτα για το ενεργειακό της αποτύπωμα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντοςανακοίνωσε τις επιδόσεις της στη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η αρχή είχε γίνει το 2013 έχοντας εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό συγκρότημα ισχύος 300 kW, σε επιφάνεια 4.000 τμ. των εγκαταστάσεών της, το οποίο συμβάλλει δραστικά στη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειες από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. και κατ’ επέκταση στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η ενέργεια που παράγει το φωτοβολταϊκό πάρκο διοχετεύεται στο δίκτυο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείρισή της. 

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η Mercedes-Benz Ελλάς να  παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο ύψους 421 MWh το 2013, κάτι που  αντιστοιχεί στο 32,5% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεών της, ενώ παράλληλα απέτρεψε την εκπομπή στην ατμόσφαιρα 302,4 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από τη Δ.Ε.Η.

Το 2013 αύξησε το ποσοστό πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων του ιδιόκτητου στόλου της στο 78% (επιτυγχάνοντας μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 31%), χρησιμοποίησε λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης στο 60%  των πηγών φωτισμού, τοποθέτησε αισθητήρες κίνησης σε κοινόχρηστους χώρους και αντικατέστησε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές των εγκαταστάσεών της ώστε να διαθέτουν ενεργειακή σήμανση Α και Α+. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2013 η Mercedes-Benz Ελλάς να μειώσει το Αποτύπωμα Άνθρακά της κατά 10% σε ισοδύναμους τόνους CO2 σε σχέση με το 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...