Έτοιμο το Skoda CitiJet concept

Πρεμιέρα στο 33ο GTI event στο Wörthersee!

  • -
  • -
GTI event @ Wörthersee

Το χωριό Reifnitz είναι ένας παραδοσιακός τόπος συνάντησης των φίλων του tuning. Κάθε Μάιο δίνεται σε όλους η ευκαιρία να ζήσουν τον συναρπαστικό κόσμο του βελτιωμένου αυτοκινήτου. Αυτή τη χρονιά η συνάντηση πραγματοποιείται για 33η φορά. Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διοργανώσεις του είδους της. Η Skoda, ως τρίτη μεγαλύτερη μάρκα του Ομίλου Volkswagen, θα παρουσιάσει εκεί τα νέα μοντέλα της.

Το Skoda CitiJet είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του στο GTI event που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Wörthersee της Αυστρίας. Το σπορ cabrio concept πόλης είναι δημιούργημα των σπουδαστών του κολεγίου της Skoda και σύμφωνα με τους ίδιους είναι το αυτοκίνητο των ονείρων τους! Από το Νοέμβριο του 2013 δύο κοπέλες και δεκατέσσερις νεαροί ασχολούνται νυχθημερόν προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ προσωπικό όχημα, χωρίς περιορισμούς στην ελευθερία της δημιουργικότητας. Ο υπεύθυνος σχεδιασμού στην Skoda, Jozef Kabaň, καθώς και η ομάδα του παρείχαν πλήρη υποστήριξη στους σπουδαστές μέχρι και την ολοκλήρωση του CitiJet, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διοργάνωσης tuning για τα αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen.

To Skoda CitiJet είναι ένα δυναμικό κάμπριο πόλης βασισμένο στο Citigo. Η εξωτερική του εμφάνιση ξεχωρίζει από το μεταλλικό φινίρισμα με βασική απόχρωση το γαλάζιο που εναλλάσσεται με το λευκό, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι αλουμινένιοι τροχοί 16 ιντσών. Η αεροτομή στο πίσω μέρος είναι χειροποίητη και το σπορ ύφος τονίζουν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός 1.0 MPI βενζινοκινητήρας με ισχύ 75 ίππων. Το σπορ εσωτερικό βασίζεται στο διάκοσμο της ειδικής έκδοσης Citigo Sport και περιλαμβάνει κόκκινη δερμάτινη επένδυση στο τριάκτινο τιμόνι, τον λεβιέ του επιλογέα ταχυτήτων και το χειρόφρενο. Τα καλύμματα των καθισμάτων και τα πατάκια έχουν σπορ εμφάνιση, ενώ τον πίνακα οργάνων τονίζουν οι κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες. Επιπρόσθετα, ένα ειδικό ηχοσύστημα έχει εγκατασταθεί με απόδοση 300 watt, ενώ ο γαλάζιος LED εσωτερικός φωτισμός συντονίζεται ανάλογα με την μουσική.

 

Το κολέγιο

Στo κολέγιο μηχανολόγων μηχανικών της Skoda, οι ενδιαφερόμενοι εντάσσονται σε τριετή ή τετραετή εκπαιδευτικά τεχνικά προγράμματα, και αποφοιτούν με σχετικό πιστοποιητικό σπουδών. Συνολικά, υπάρχουν διαθέσιμα περισσότερα από 13 διαφορετικά προγράμματα. Από τα διάρκειας τριών ετών, τα δημοφιλέστερα απευθύνονται σε μηχανικούς αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς αυτοκινήτων. Από τα τετραετή, το δημοφιλέστερο αφορά στην βιομηχανική διαχείριση, ενώ υπάρχει δυνατότητα εκμάθησης εξ αποστάσεως.

Η τσέχικη εταιρεία και η ένωση KOVO επιτελούν κοινωνικό έργο εδώ και πολλά χρόνια πάνω στην εκπαίδευση νεαρών σπουδαστών. Περίπου 280 άτομα ξεκίνησαν την εκπαίδευση τους το 2013 στις τεχνικές σχολές στην Skoda, τα επιμορφωτικά προγράμματα είναι δωρεάν, ενώ η εργασία σε πραγματικές συνθήκες αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και υποστηρίζεται οικονομικά. Με την επιτυχή αποφοίτηση και ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, όλοι οι σπουδαστές δέχονται προσφορά θέσεως απασχόλησης στην Skoda.

Το κολέγιο λειτουργεί από το 1927, ενώ περισσότεροι από 21.500 σπουδαστές έχουν αποπερατώσει την εκπαίδευσή τους.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...