Πιο πράσινη η Κίνα με τη βοήθεια της Hyundai

Η δεύτερη φάση του Hyundai Green Zone

  • -
  • -

Η πρώτη φάση του προγράμματος «Hyundai Green Zone» ξεκίνησε το 2008, μετατρέποντας με πολύ μεγάλη επιτυχία την αλμυρά έρημο στην περιοχή Chakanor σε λιβάδι. Μέσω του προγράμματος "Hyundai Green Zone II”, η Hyundai Motor σχεδιάζει να δημιουργήσει 40 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα λιβαδιών στην περιοχή Zhenglan Qi έως το 2018.

Κατά την πρώτη φάση του έργου, η οποία διήρκεσε έξι χρόνια, η Hyundai Motor μετέτρεψε 50 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα της αλμυράς ερήμου στην περιοχή Chakanor,  Neimenggu  της Κίνας, σε λιβάδι με τοπικά αυτοφυή φυτά. Η μεταμόρφωση αυτή συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλούνται από την κίτρινη άμμο, η οποία επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή της Βόρειο-Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κορέας.

Βασιζόμενη στην επιτυχία του προγράμματος στην περιοχή Chakanor, η Hyundai Motor αποφάσισε να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση του «Hyundai Green Zone», στην περιοχή Zhenglan Qi, 300 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου. Σε συνεργασία με την EcoPeace Ασίας, η Hyundai Motor σχεδιάζει να δημιουργήσει στην περιοχή 40 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα λιβαδιών με φυτά της τοπικής χλωρίδας στα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι το 2018. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, η τοπική κυβέρνηση της Zhenglan Qi θα αναλάβει τη συνεχή διαφύλαξη και διατήρηση της περιοχής.


H αλμυρά έρημος της περιοχής του Chakanor πριν την παρέμβαση




H αλμυρά έρημος της περιοχής του Chakanor μετά την παρέμβαση

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...