Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δεν «τσίμπησαν» όσοι έχουν σε ακινησία τα ΙΧ τους

  • -
  • -

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έκανε μεγάλη προσπάθεια πριν το Πάσχα να δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας καταθέτοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή. Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται να ισχύσει μόνο για φέτος και θα μπορεί να γίνει χρήση της από τους ιδιοκτήτες όποιον μήνα επιθυμούν αρκεί να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Στην πράξη η ανταπόκριση από πλευράς κοινού ήταν απογοητευτική καθώς οι πινακίδες που έχουν κατατεθεί αφορούν μεγάλα σε κυβισμό ΙΧ, με δυσανάλογα ακριβά τέλη που εμπίπτουν στην εξοντωτική «σφαλιάρα» του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Η άρση της ακινησίας επαναφέρει το φόρο πολυτελούς διαβίωσης που θα πληρωθεί το 2015. Έτσι όποιος πάρει πίσω τις πινακίδες θα πληρώσει όχι μόνο τα τέλη για το υπόλοιπο της χρονιάς, αλλά θα πληρώσει του χρόνου φόρο για τη χρήση του 2014. Το οικονομικό επιτελείο ψάχνει για αφελείς…

 

Η διάταξη νόμου:
4. α. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 22 του ν. 2367/1953 (Α' 82), καταργείται.
β. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 36 του ν.2093/1992 (Α' 181) προστίθενται νέα εδάφια, ως εξής:
«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν την άρση ακινησίας. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα. »

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...