Opel Adam Rocks: το πρώτο mini-crossover πόλης

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με 1.000άρη Τurbo 115 ίππων

  • -
  • -

Το Adam προσφέρεται για τη δημιουργία ειδικών εκδόσεων και η Opel δεν χάνει την ευκαιρία λανσάροντας το Adam Rocks που πατάει ακριβώς πάνω στην ιδέα του ομώνυμου Concept και συνδυάζει τις αρετές ενός ανοιχτού αυτοκινήτου με δόσεις περιπέτειας ενός mini-crossover. Κάνοντας παγκόσμιο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (4 - 16 Μαρτίου), το Adam Rocks έρχεται να πλαισιώσει τα Adam Jam, Adam Glam και Adam Slam και θα ξεκινήσει να διατιθεται φέτος το καλοκαίρι με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Σεπτέμβριο. Έχει μήκος 3,74 m, στάνταρ ηλεκτρική αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή Swing Top, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 15 mm και πλαστικά προστατευτικά αμαξώματος, αλλά και στοιχεία τεχνολογίας όπως το hands-free Park Assist που παρκάρει το αυτοκίνητο αυτόματα και τη νέα γενιά infotainment IntelliLink που επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση λειτουργιών smartphones με λειτουργικό σύστημα ANDROID και Apple iOS μέσα στο αυτοκίνητο.

Κάτω από το καπό του Rocks κάνει ντεμπούτο ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo με στάνταρ Start/Stop που αποδίδει 115 ίππους και 166 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα επίσης νέο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και υπόσχεται εξαιρετική οικονομία καυσίμου με μέση κατανάλωση 4,3 lt/100 km. Ο 1.0 ECOTΕC Turbo θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις εκδόσεις του Adam και σε μία ακόμη εκδοχή ισχύος (90 ίππων), παράλληλα με τις υπάρχουσες επιλογές: 1.2 70 PS και 1.4 100 PS.

Η υφασμάτινη οροφή SwingTop ανοίγει ηλεκτρικά μέσω ενός μπουτόν που βρίσκεται στο εμπρός τμήμα της επένδυσης οροφής και αναδιπλώνεται πάνω στις πίσω κολόνες σε 5 μόλις δευτερόλεπτα. Έτσι δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στην ακαμψία του αμαξώματος ή στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ. Το χρωματολόγιο του Adam Rocks θα περιλαμβάνει 18 εξωτερικές αποχρώσεις και έξι αποχρώσεις οροφής για τους δίχρωμους συνδυασμούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...