General Motors: Πουλά το μερίδιό της στην Peugeot-Citroen

Συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία των δύο ομίλων

  • -
  • -

Το μερίδιο 7% που κατέχει στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA PeugeotCitroen πουλάει η General Motors. Η εταιρία τόνισε ότι πλέον η στήριξη που παρείχε στην Peugeot δεν είναι απαραίτητη, ωστόσο με την κίνησή της αυτή υπολογίζεται πως έχει ζημία περί τα 39 εκατομμύρια δολάρια. Ο αντιπρόεδρος της General Motos, Steve Girsky δήλωσε σχετικά ότι: "Η μετοχική μας συμμετοχή είχε σκοπό να στηρίξει την PSA στην προσπάθειά της να αντλήσει κεφάλαια τον καιρό της δημιουργίας της συμμαχίας των GM και PSA και αυτή η στήριξη δεν είναι πλέον απαραίτητη".

Όπως επεσήμανε η διοίκηση της εταιρίας, τα προγράμματα που υλοποιεί σε συνεργασία με τις Peugeot και Citroen θα συνεχιστούν κανονικά, έστω και με κάποιες τροποποιήσεις που έχουν να κάνουν με αλλαγές χρονοδιαγραμμάτων και εργοστασίων παραγωγής.

Η GM αγόρασε το μερίδιό της στην PSA το Φεβρουάριο του 2012, καταβάλλοντας περίπου 400 εκατ. δολάρια. Τέλος, θυμίζουμε πως προ ημερών ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τη θέση του CEO θα αναλάβει το Γενάρη η Mary Barra, η πρώτη γυναίκα Διευθύνων Σύμβουλος στην ιστορία της εταιρίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...