TOP 5 Mπαλαντέρ

Ροκ, Jazz, Blues ή συμφωνική, τα αυτοκίνητα - μπαλαντέρ μπορούν να παίξουν πολλούς ρόλους, απαντώντας σε πολλά και διαφορετικά ερωτήματα και μάλιστα με πολύ πειστικό τρόπο, έτσι ώστε να μην μπορείς να τους αρνηθείς

  • -
  • -


Chevrolet
Trax

Μικρά SUV δεν υπάρχουν πολλά στην αγορά. Το Trax της Chevrolet, το «αδελφό» μοντέλο του Opel Mokka, είναι αυτό ακριβώς. Μαζεμένο σε διαστάσεις, με ικανούς κινητήρες και πολύ καλό εξοπλισμό, το Trax έρχεται να ταράξει τα νερά προσφέροντας το κάτι διαφορετικό. Η επιλογή μας θα ήταν ξεκάθαρα υπέρ του CDTi πετρελαιοκινητήρα με τους 130 ίππους αν η διαφορά τιμής υπέρ του Ecotec 1.4 Turbo βενζίνης των 140 PS δεν έφτανε τα 3.400 ευρώ. Η φρέσκια τοποθέτησή του στην αγορά, του δίνει και αυτή την έξτρα διάθεση του «καινούργιου».

ODHGOS_AGORAS_MPALANTER

 

Dacia Duster

Τετρακίνητο ή δικίνητο, το Duster έχει πληθώρα στοιχείων που μπορούν να θέλξουν όλη τη γκάμα καταναλωτών, καλύπτοντας ένα τεράστιο εύρος αναγκών. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μεγάλους τροχούς, το Duster είναι όσο περιπετειώδες μπορεί να ζητήσει ένας νέος (στην καρδιά, έστω) αλλά και όσο ικανό χρειάζεται για να καβαλάει πεζοδρόμια στην πόλη. Έχει χώρους για όλες τις ανάγκες, π.χ. οικογενειακές ή extreme sports, χωρίς να ξεφεύγει σε διαστάσεις. Προτείνουμε την τετρακίνητη έκδοση με τον 1.5 dCi και τους 110 ίππους.

ODHGOS_AGORAS_MPALANTER

 

Ford Fiesta

Δεν είναι πολλά τα αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας που μπορούν να καλύψουν με τόσο ολοκληρωτικό τρόπο, τόσες διαφορετικές ανάγκες. Το Fiesta μπορεί να γίνει sport με την ίδια ευκολία που θα ‘παρκάρει’ στα χέρια ενός νεαρού με ολόφρεσκη άδεια οδήγησης. O χαρισματικός τρικύλινδρος Ecoboost στην έκδοση με τους 100 ίππους -την οποία κι προτείνουμε- παίζει ιδανικά το ρόλο που θα του ζητήσει κανείς. Είναι το καλύτερο σε οδική συμπεριφορά για την κατηγορία του, ενώ με λίγες παραχωρήσεις μπορεί να παίξει και το ρόλο του οικογενειακού.

ODHGOS_AGORAS_MPALANTER

 

Renault Clio

Κονταροχτυπιέται με το Fiesta στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, αγγίζοντας και αυτό την κορυφή. Έχει σημαντικά καλύτερη ποιότητα στην κατασκευή του σε σχέση με το παρελθόν και το line up των κινητήρων με τους οποίους διατίθεται, είναι πραγματικά εντυπωσιακό δίνοντας το καλύτερο ανά περίπτωση αποτέλεσμα. Ο 1.5 dCi είναι και εδώ το «άστρο λαμπρό» καθώς συνδυάζει εξαιρετική οικονομία και επιδόσεις- δεν είναι όμως αμελητέα ποσότητα και ο νέος 0.9 που διαθέτει άμεσο ψεκασμό και turbo, αποδίδοντας την ίδια ισχύ (90 ίπποι).

ODHGOS_AGORAS_MPALANTER

 

Volkswagen Golf

Ο βασιλιάς φυσικά είναι εδώ, αφού προσδιορίζει ιδανικά τον χαρακτηρισμό «μπαλαντέρ». Το Golf έχει το μοναδικό εκείνο χάρισμα που μπορεί να ταιριάξει σε πάρα πολλές ανάγκες και απαιτήσεις- από την εποχή που δεν είχε τόσο καλή γκάμα κινητήρων όπως έχει σήμερα. Από τη γκάμα αυτή, ξεχωρίζουμε τόσο τον diesel 1.6 TDI με τους 105 ίππους όσο και τον 1.4 TSI βενζίνης με τους 122, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο μικρότερος 1.2 TSI υστερεί σε επιδόσεις. Το DNA του 10αθλητή που προβάλλει το Golf, το καθιστά ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της αγοράς σήμερα.

ODHGOS_AGORAS_MPALANTER

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...