Υπολογίστε τα τεκμήρια του 2013

Ποίο είναι το τεκμαρτό εισόδημα για το αυτοκίνητο

  • -
  • -

Τα τεκμήρια διαβίωσης θα ισχύουν στις δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2014 για τα εισοδήματα του 2013 και αφορούν κατοικίες, ιδιωτικά σχολεία, σκάφη αναψυχής, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και οικιακές βοηθούς.
Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, ο φορολογούμενος θα πρέπει να αθροίσει τα τεκμήρια για όλα τα οχήματα που χρησιμοποιεί. Η βάση υπολογισμού των τεκμηρίων για κυβισμό κινητήρα έως 1.200 κ.εκ. παραμένει στα 4.000 ευρώ για τα αυτοκίνητα ηλικίας έως πέντε τεών. Για κυβισμό από 1.200 κ.εκ. έως τα 2.000 κ.εκ. προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κ.εκ. ενώ για τα οχήματα με κυβισμό από 2.000 έως 3.000 κ.εκ. προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κ.εκ. Τα ποσά μειώνονται ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου κατά 30% ηλικία οχήματος από 5 και μέχρι 10 έτη και 50% για ηλικία αν των 10 ετών. Η ηλικία υπολογίζεται από το έτος πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα.
Το 2014 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα εφαρμοστεί το μέτρο και από του χρόνου οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υφίστανται τον έλεγχο για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους ηλεκτρονικά. Το περιουσιολόγιο θα παρακολουθεί την καταναλωτική συμπεριφορά και όλες τις συναλλαγές ακόμη και αυτές που αφορούν τηλεφωνία, ΔΕΗ, ύδρευση κλπ.

Ο υπολογισμός των τεκμηρίων γίνεται εύκολα χάρη στην εφαρμογή του gocar, όπου το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεται είναι ο κυβισμός του κινητήρα και η ημερομηνία της πρώτης άδειας του αυτοκινήτου, το ποσοστό κατοχής εάν δεν είμαστε οι μόνοι ιδιοκτήτες του και οι μήνες που το κατείχαμε μέσα στο 2013. Προσοχή γιατί οι μήνες κατοχής επιβεβαιώνονται με μεταβίβαση ή κατάθεση πινακίδων για προσωρινή ακινησία ή για εξαγωγή στο εξωτερικό.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...