Αγωνιστική περιβολή για το υβριδικό Outlander

Σε αγώνα Cross Country συμμετείχε το Mitsubishi Outlander PHEV

  • -
  • -

Μπορεί ακόμη να μην έχει αρχίσει καν η παραγωγή του, ωστόσο το Outlander PHEV Ευρωπαϊκών προδιαγραφών μπήκε σε μια εντελώς αναπάντεχη δοκιμασία αντοχής και αξιοπιστίας: πήρε μέρος σε αγώνα cross country. Φαίνεται πως οι μέρες δόξας στο Ράλι Ντακάρ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δεν έχουν ξεχαστεί από τη Mitsubishi. Στην περίπτωση του Outlander πάντως, ένας αγώνας cross country θεωρήθηκε πιο κατάλληλος από τους Ιάπωνες βλέποντας μια ευκαιρία για επίδειξη των προσόντων του SUV και του συστήματος κίνησης Plug-in Hybrid Electric.

Έτσι, ένα Outlander PHEV προ-παραγωγής δήλωσε συμμετοχή στο 2013 Asia Cross Country Rally (ή “AXCR”) το οποίο πραγματοποιήθηκε 10 - 16 Αυγούστου μεταξύ Ταϋλάνδης και Λάος. Από συνολικά 20 συμμετοχές στην κατηγορία 4Χ4 (19 τερμάτισαν), το Outlander PHEV ήταν φυσικά το μοναδικό plug-in hybrid του αγώνα, έχοντας απέναντί του κυρίως βαρέως τύπου ντιζελοκίνητα pickup trucks. Το υβριδικό Outlander συμμετείχε με την ιδιωτική ομάδα “Two and Four Motor Sports” και την υποστήριξη της Mitsubishi και τερμάτισε στη 17η θέση γενικής κατάταξης χωρίς βλάβες: μεγάλη επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη ότι ουσιαστικά ήταν ένα στάνταρ μοντέλο, με plug-in υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης Twin Motor 4WD και σύστημα Super All Wheel Control (S-AWC). Οι μοναδικές μετατροπές που έγιναν για regular αγώνα cross-country ήταν αναβάθμιση αμορτισέρ και ελατηρίων, roll cage, προστασία κάτω τμήματος, σύστημα εξαγωγής και υπερυψωμένο σύστημα εισαγωγής αέρα (snorkel) κλπ…

Επίσημος αγώνας υπό την αιγίδα της FIA*, το AXCR είναι μία Ασιατική εκδοχή ενός σκληρού ράλι cross country τύπου Ντακάρ, που ξεκίνησε φέτος από την Pattaya και ολοκληρώθηκε στο Pakse, στο νότιο τμήμα του Λάος. Επί 6 ημέρες, οι αγωνιζόμενοι κάλυψαν πάνω από 2.000 km σε διάφορα είδη δρόμων και ποικίλες συνθήκες – βουνά, λάσπη, ζούγκλα, ποτάμια, κλπ… - που έκαναν τον αγώνα πραγματική πρόκληση από απόψεως επιδόσεων και αντοχής.

Το Outlander PHEV θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην Ευρώπη φέτος τον Οκτώβριο, ξεκινώντας από επιλεγμένες αγορές όπως η Ολλανδία και οι Σκανδιναβικές χώρες. Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές θα ακολουθήσουν σταδιακά από το Νοέμβριο μέχρι το 1ο τρίμηνο του 2014.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...