Mercedes-Benz: Δεν αποχωρούμε από την Ελλάδα

Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. τα δημοσιεύματα περί επικείμενης αποχώρησης από τη χώρα μας

  • -
  • -

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Mercedes-Benz Ελλάς διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να αποχωρεί από την Ελλάδα. Η εταιρεία υπενθυμίζει την ενδυνάμωση της παρουσίας της στη χώρα μας μέσω μεγάλων επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, όπως το φωτοβολταϊκό πάρκο 300 kW στις ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις της στη Ν. Κηφισιά, καθώς και την σημαντική άνοδο που παρουσιάζουν οι πωλήσεις μοντέλων της στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σε τακτά χρονικά διαστήµατα εµφανίζονται στον τύπο δηµοσιεύµατα που κάνουν λόγο για επικείµενη αποχώρηση της Mercedes-Benz Ελλάς από την Ελλάδα.

Για µία ακόµα φορά η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. διαψεύδει κατηγορηµατικά τα δηµοσιεύµατα αυτά ως παντελώς ανυπόστατα και ψευδή!

H Mercedes-Benz Ελλάς δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1982 και είναι 100% θυγατρική του Οµίλου Daimler AG όσον αφορά στην εκπροσώπηση και διανοµή των επιβατηγών & επαγγελµατικών οχηµάτων Mercedes-Benz στη χώρα µας (εξαιρουµένων των οχηµάτων στρατιωτικής χρήσης παντός τύπου), καθώς και των αυτοκινήτων smart και παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς όχι µόνο δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα αλλά αντιθέτως συνεχίζει να ενδυναµώνει την παρουσία της σε αυτή είτε µέσω νέων επενδύσεων είτε µέσω διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 300 kW στις ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις της στη Ν. Κηφισιά, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η ενσωµάτωση σε αυτή της EvoBus Hellas - η οποία είναι ο γενικός εισαγωγέας στην Ελλάδα των λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra διευρύνοντας σηµαντικά τις δραστηριότητές της. Παράλληλα, εκμεταλλευόµενη τη δυναµική των νέων µοντέλων Mercedes-Benz αύξησε πρόσφατα τα σηµεία ∆ιανοµής της µε την προσθήκη δύο νέων µονάδων.

Προφανώς η ενδυνάµωση αυτή, σε συνδυασµό µε την ανοδική πορεία της Mercedes-Benz, η οποία τεκµαίρεται από την αύξηση κατά +41% των πωλήσεων επιβατηγών οχηµάτων και κατά +158% των πωλήσεων επαγγελµατικών οχηµάτων στο πρώτο οκτάµηνο του 2013, φαίνεται να ενοχλεί, µε αποτέλεσµα την εµφάνιση των ανυπόστατων αυτών δηµοσιευµάτων.

Έως σήµερα, η Mercedes-Benz Ελλάς επέλεξε να µην αντιδράσει θεωρώντας ότι η ανοδική της πορεία αποτελεί την πιο ηχηρή απάντηση. Αυτήν τη φορά, δηλώνει απερίφραστα ότι επιφυλάσσεται παντός νοµίµου δικαιώµατός της ώστε να προστατεύσει το όνοµα, το κύρος και την αξιοπιστία της απέναντι σε όποιον επιµένει να κατασκευάζει σενάρια δήθεν αποχώρησής της.

∆ιότι εδώ και 30 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 150.000 πελάτες µε σεβασµό, εκτίµηση, αξιοπρέπεια και αφοσίωση, µε σηµαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και επενδύσεις πολλών εκατοµµυρίων Ευρώ, τόσο από την ίδια τη Mercedes-Benz Ελλάς όσο και από το ∆ίκτυο Εξουσιοδοτηµένων ∆ιανοµέων και Επισκευαστών Mercedes- Benz και smart.

Αποτελεί δε ηθική υποχρέωσή της, να προστατεύσει τους σχεδόν 1.000 εργαζόµενους που απασχολούνται στην ίδια και στο ∆ίκτυό της!

Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε."

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...