Δυναμικό ντεμπούτο της Skoda Octavia RS

Επίσημη πρώτη στο Goodwood Festival of Speed για την ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ. Στην Ελλάδα στα τέλη του 2013

  • -
  • -

Στο Goodwood Festival of Speed, στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει την παγκόσμια πρώτη εμφάνισή της η νέα Octavia RS, θέλοντας να συνδέσει τις ικανότητές της με τη μακρόχρονη εμπλοκή της Skoda στους αγώνες (WRC και IRC). Και όταν λέμε ικανότητες, αναφερόμαστε κυρίως στους κινητήρες TSI & TDi που προσφέρουν οδηγική απόλαυση, υψηλές επιδόσεις και έντονες δόσεις αδρεναλίνης! Η νέα Octavia RS με τον 2.0 TSI βενζίνης, σε συνδυασμό με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, επιταχύνει από το 0 στα 100 km/h σε 6,8 sec και μέχρι την τελική ταχύτητα των 248 km/h. Η εναλλακτική πρόταση ακούει στο όνομα Octavia RS 2.0 TDI diesel, με αντίστοιχες τιμές 8,1 sec για το 0-100 km/h και 232 km/h σε τελική ταχύτητα.

Σε σύγκριση με την απερχόμενη Octavia RS, οι νέοι κινητήρες προσφέρουν ακόμα περισσότερη ισχύ, ενώ καταναλώνουν έως και 19% λιγότερο καύσιμο. Τα συστήματα Start-Stop και Ανάκτησης Ενέργειας (Brake Energy Regeneration) ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό, καθώς όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται πλέον με το πακέτο Green Tec. Το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας DSG είναι διαθέσιμα και για τους δύο κινητήρες της Octavia RS.

Η νέα Octavia RS θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στο τελευταίο 3μηνο του έτους.

 

Έμφαση στην τεχνολογία

Εννοείται πως το νέο RS προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που συναντώνται στην νέα Octavia, όπως κορυφαία λειτουργικότητα, τεράστιους χώρους, υψηλό επίπεδο ασφάλειας, αλλά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και άνεσης. Πχ, για την μείωση της υπερστροφής ισχύος και την βελτιστοποίηση της ευστάθειας, το Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενο Διαφορικό (XDS), είναι ενσωματωμένο στο σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθειας (ESC) και ανήκει στο βασικό εξοπλισμό. Άλλα συστήματα είναι τα:

  • Μπροστινό σύστημα Προειδοποίησης Κινδύνου (Front Assistant).
  • Σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Lane Assistant).
  • Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision brake) με αυτόματη παρέμβαση πέδησης σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Σύστημα Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assistant) για την προστασία των επιβατών σε συνθήκες ατυχήματος.
  • Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Activity Assistant).

 

Σε περίπτωση ατυχήματος, ένα ολοκληρωμένο πακέτο παθητικής ασφάλειας λειτουργούν για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή προστασία για τον οδηγό και τους επιβάτες, διαθέτοντας έως εννέα αερόσακους.

Τίποτα δεν λείπει και στον τομέα της άνεσης των επιβατών. Η νέα SKODA Octavia RS εφοδιάζεται προαιρετικά με:

  • το σύστημα Αυτόματου Προσαρμοζόμενου Ρυθμιστή Ταχύτητας (Adaptive Cruise Assistant), το οποίο διατηρεί σταθερή και ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο,
  • το νέο σύστημα Υποβοήθησης Φώτων (Intelligent Light Assistant) που αυτόματα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη μεγάλη σκάλα των φώτων,
  • το σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης (Automatic Parking Assistant 2.0) που αναλαμβάνει το παρκάρισμα του αυτοκινήτου ακόμα και σε δυσχερείς συνθήκες και
  • το σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition) που «διαβάζει» για εσάς τα σήματα κυκλοφορίας.


Αισθητική ανάλογη του σπορ χαρακτήρα

H νέα Octavia RS υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Κυρίαρχο σχεδιαστικό σημείο του μπροστινού μέρους, η χαρακτηριστική μάσκα της SKODA που φέρει το σήμα RS. Εντύπωσή ακόμα προκαλούν ο σχεδιασμένος αποκλειστικά για την έκδοση RS εμπρός προφυλακτήρας και τα φώτα ομίχλης, καθώς και οι νέοι προβολείς bi-xenon με ενσωματωμένα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.

Tο μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 102 χιλιοστά, ενισχύοντας τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου,ενώ οι κόκκινες δαγκάνες στα φρένα ενισχύουν ακόμα περισσότερο το σπορτίφ προφίλ του, όπως και οι ισχυρές και συμπαγείς αναλογίες του. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί ο διαχύτης αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα αλλά και οι διπλές, τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης. Τα πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία LED και φυσικά είναι σχεδιασμένα βάσει του κλασικού σχήματος “C”- σήμα κατατεθέν σε όλα τα μοντέλα της SKODA . Η εικόνα ολοκληρώνεται με την δυναμική πίσω αεροτομή.

Το εσωτερικό της νέας SKODA Octavia RS χαρακτηρίζεται από το σπορτίφ, μαύρο χρώμα. Το εσωτερικό των μπροστινών θυρών είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο ατμοσφαιρικό φωτισμό στις λαβές. Τα νέα μπάκετ καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό και το 3-άκτινο τιμόνι με διάτρητο δέρμα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Ο επιλογέας ταχυτήτων και το χειρόφρενο είναι επίσης από δέρμα, ενώ τα διακοσμητικά στα μαρσπιέ και τα πεντάλ είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη Maxi DOT έχει το δικό του μοναδικό σχεδιασμό RS. Το τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων, τα μαρσπιέ, τα καθίσματα και τα πατάκια, όλα φέρουν το λογότυπο RS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...