Τα Fiesta έτοιμα για τα X Games του Μονάχου

Η Ford στο κυνήγι του τρίτου συνεχόμενου τίτλου στο GRC

  • -
  • -
Τι είναι τα X Games

Πνευματικό παιδί του Αμερικανικού αθλητικού καναλιού ESPN, ο διαγωνισμός X Games λανσαρίστηκε σαν ‘Extreme Games’ το 1995 και ο πρώτος αγώνας έγινε στο Rhode Island, NY. Οι τέσσερις καλοκαιρινές διοργανώσεις των X Games περιλαμβάνουν πλέον επιδείξεις rallycross, motocross, BMX και skateboard, με τα rallycross να συμπεριλαμβάνονται στο Global Rallycross Championship, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα 9 γύρων. Η Ford κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών GRC το 2011 και το 2012, ενώ ο Foust με το Fiesta του κατέκτησε και τα δύο πρωταθλήματα οδηγών.

Έτοιμα για δράση στα X Games του Μονάχου είναι τα Ford Fiesta. Οι επτά οδηγοί που θα εκπροσωπήσουν το ‘Μπλε Οβάλ’ στο Μόναχο θα είναι το κουαρτέτο της OlsbergsMSE - Tanner Foust, Brian Deegan, Toomas Heikkinen και Patrik Sandell - το δίδυμο της OMSE2 - Scott Speed και Steve Arpin – και ο Ken Block της Hoonigan Racing Division. Ο Speed ήταν στην πρώτη πεντάδα στον εναρκτήριο αγώνα των X Games / GRC στη Βραζιλία τον Απρίλιο, ενώ ο Foust έκανε προθέρμανση για το Μόναχο παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του για φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross στη Φινλανδία στις αρχές του μήνα. Καθώς ο αγώνας rallycross στη Βαρκελώνη τον προηγούμενο μήνα ακυρώθηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, το Μόναχο θα φιλοξενήσει από δύο αγώνες το Σάββατο και την Κυριακή στο FröttmaRing κοντά στην Allianz Arena - έδρα της θρυλικής Γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου. Το rallycross των X Games Μονάχου θα ξεκινήσει στις 14.00 τοπική ώρα το Σάββατο με ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές, και θα ακολουθήσουν οι αγώνες από τις 15.30. Ο τρίτος γύρος της Κυριακής προγραμματίζεται να ξεκινήσει με τις δοκιμές στις 14.20 και τους ημιτελικούς στις 17.00.

Βασισμένη στο Fiesta ST που λανσαρίστηκε πρόσφατα, η τετρακίνητη έκδοση rallycross του Fiesta έχει ισχύ 550 ίππων και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h ταχύτερα και από ένα μονοθέσιο της F1 (πάρε μια ιδέα στο παρακάτω video)! Η Ford είναι ο μοναδικός χορηγός από το χώρο του αυτοκινήτου των φετινών τεσσάρων καλοκαιρινών αγώνων X Games με αθλήματα δράσης που λατρεύουν οι θεατές, ανάμεσα στα οποία το πολύ δημοφιλές rallycross.

 

Κανονισμός X Games rallycross

Μέχρι 20 από τους παγκοσμίως κορυφαίους οδηγούς rallycross παρατάσσονται αντιμέτωποι σε έναν αγώνα που συνδυάζει στοιχεία ράλι και πίστας σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με άσφαλτο και χώμα, άλματα, γρήγορες ευθείες και δύσκολες στροφές. Ο διαγωνισμός ξεκινά με ένα στάδιο ελεύθερων δοκιμών και ακολουθούν οι χρονομετρημένες. Οι δύο πρώτοι οδηγοί που θα αναδείξει ο καθένας από τους τέσσερις ημιτελικούς συνεχίζουν για τον τελικό των 10 συμμετοχών. Οι θέσεις εκκίνησης στον τελικό καθορίζονται από τη σειρά κατάταξης στις χρονομετρημένες δοκιμές.

Τις δύο τελευταίες θέσεις συμμετοχής στον τελικό κερδίζουν οι καλύτεροι του Last Chance Qualifier (LCQ), όπου συμμετέχουν όσοι δεν κατάφεραν να περάσουν απευθείας από τους ημιτελικούς. Στον τελικό υπάρχει ένα στοιχείο έκπληξης: Κάθε οδηγός πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα γύρο ‘μπαλαντέρ’ μία φορά, που τον οδηγεί σε μια εναλλακτική διαδρομή. Το στρατηγικό πλεονέκτημα έγκειται στο πότε θα τον χρησιμοποιήσει! Στους τρεις πρώτους απονέμονται το χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο X Games, ενώ όσοι τερματίζουν κερδίζουν βαθμούς για το Global Rallycross Championship.

VIDEOS

Ford Fiesta ST_Detroit Rallycross Test in OlsbergsMSE

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...