F1: H Red Bull κοιτάζει και την ζωή χωρίς Ricciardo

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten έδωσε ο ιδιοκτήτης της Red Bull Dietrich Mateschitz. Ο Mateschitz μίλησε για την αγωνιστική ομάδα και για το ερώτημα που υπάρχει σχετικά με το μέλλον του Daniel Ricciardo.

 

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι τα τεστ πήγαν μια χαρά και για τις δυο ομάδες (Red Bull Racing και Toro Rosso) o Mateschitz είπε : «Πρέπει να παραδεχθούμε κάτι. Το 2018 δεν είχαμε μόνο πρόβλημα με τον κινητήρα, αλλά και με το σασί. Έτσι έπρεπε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και μόνο από τα μέσα της σαιζόν και μετά μπορέσαμε και αναστρέψαμε την κατάσταση. Αυτό που μπορώ να πω για την Toro Rosso είναι ότι ο κινητήρας της Honda δουλεύει ρολόι. Αξιόπιστος και η απόδοση κοντά στην Renault. Και το αυτοκίνητο είναι καλό. Αυτό είναι θετικό μόνο. Στην Red Bull Racing φέραμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο. Ο κινητήρας της Renault είναι καλύτερος στην συμπεριφορά του και στην αξιοπιστία του. Δεν ξέρουμε πια στοιχεία μπήκαν στον υπολογισμό, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε πιο κοντά στην κορυφή από την περασμένη σαιζόν. Τόσο από τον κινητήρα όσο και από το σασί». Όσον αφορά για την ύπαρξη καταληκτικής ημερομηνίας για την απόφαση που πρέπει να παρθεί για την προμήθεια κινητήρων για το 2019 ο Mateschitz τόνισε : «Όχι (δεν υπάρχει ημερομηνία). Όλα είναι εικασίες. Πρέπει να περιμένουμε να εξελιχθεί η σαιζόν. Δεν ξέρουμε ακόμα την ταχύτητά μας στα προκριματικά.  Σε απόσταση αγώνα είμαστε καλά. Και με το οδηγικό δίδυμο είμαστε πολύ καλά»

 

Με το συμβόλαιο του Ricciardo να λήγει στο τέλος της σαιζόν και για το εάν θα παραμείνει στην ομάδα, ο Mateschitz σχολίασε : «Αυτό πρέπει να τον ρωτήσετε εσείς. Μετά από μια μακροχρόνια συνεργασία όπως αυτή που είχαμε με τον Daniel, ψάχνει κάποιος μια νεα πρόκληση, ειδικά εάν υπάρχει η πιθανότητα να παει σε μια κορυφαία ομάδα. Το μέλλον του μαζί μας εξαρτάται από τις προτάσεις που θα έχει, και πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε εμείς. Θα τον αφήσουμε να επιλέξει, αλλά θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα εάν θα έμενε μαζί μας. Εάν φύγει έχουμε στην Toro Rosso καλούς ανθρώπους. Ίσως όμως είναι πρόβλημα για το 2019, όχι για τώρα»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...