F1: Ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ χειμερινών δοκιμών

  • -
  • -

Το πρώτο από τα δυο σετ χειμερινών δοκιμών ολοκληρώθηκε χθες στην πίστα της Βαρκελώνης. Οι ομάδες είχαν να αντιμετωπίσουν το κρυο και το χιόνι που έπεσε στην πίστα την Τετάρτη, κάτι που ανάγκασε όλους να έχουν πρόβλημα με τον χρόνο στην πίστα.

 

Όλοι βέβαια θα αναρωτιούνται ποια ομάδα είναι η πιο γρήγορη, τουλάχιστον σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε. Η πρόγνωση είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Οι θερμοκρασίες που συνάντησαν στην Βαρκελώνη δεν θα τις συναντήσουν μάλλον ποτέ, με αποτέλεσμα τα μονοθέσια να μην αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Όλα αυτά στα άγνωστα στοιχεία που είναι τα φορτία καυσίμου, τις ρυθμίσεις του κινητήρα και τους στόχους και τα προγράμματα που ακολουθούσαν.

 

Εάν πάμε σε απόλυτους χρόνους οι ταχύτεροι των χειμερινών δοκιμών είναι οι εξής

Οδηγός

Ομάδα

Μέρα

Γόμα

Χρόνος

Lewis Hamilton

Mercedes

4

Mediums

1:19.333

Sebastian Vettel

Ferrari

2

Softs

1:19.673

Stoffel Vandoorne

McLaren

4

Hypersofts

1:19.854

Valtteri Bottas

Mercedes

2

Mediums

1:19.976

Daniel Ricciardo

Red Bull

1

Mediums

1:20.179


Με πιο ζεστές συνθήκες οι χρόνοι αναμένεται να πέσουν κάτω από το 1:17, συνεπώς υπάρχει πεδίο για διερεύνηση. Εάν κοιτάξουμε δε τους γύρους που κάλυψαν οι ομάδες, έχουμε την Mercedes με 306 και την Ferrari με 298 στην κορυφή.

 

Μπορεί να δείχνει η κατάσταση που βρισκόμαστε ότι η Mercedes ίσως να έχει το πάνω χέρι αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αυτό που κρατάμε είναι ότι η Honda εμφανίστηκε πολύ αξιόπιστη και δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες 3 χρονιές, ενώ και η McLaren με τον κινητήρα της Renault άρχισε επιτέλους να φαίνεται περισσότερο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...