F1: Ο Horner κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τον Verstappen

  • -
  • -

Το έχουμε πει και στο παρελθόν. Ο Max Verstappen ήρθε σαν κομμήτης στην F1 και θα αφήσει εποχή. Φέτος είναι η πρώτη του φουλ σαιζόν με την ομάδα της Red Bull Racing και δεν έχει πάει τόσο καλά όσο θα ήθελε. Ναι μεν έχει πάρει μια νίκη, μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι έχει 7 εγκαταλείψεις (για διάφορους λόγους), σε 16 αγώνες.  Είναι μόλις 20 ετών, αλλά το μέλλον του είναι λαμπρό.

 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της RBR, Christian Horner, έχοντας υπόψη ότι ο νεαρός οδηγός βρίσκεται στο ραντάρ της Mercedes αλλά και της Ferrari για το 2019, προσπαθεί να τον πείσει ότι το μέλλον του είναι στην ομάδα της Red Bull.

 

«Πιστεύω ότι μπορεί να δει την δυναμική και το βάθος της ομάδας. Νιώθει άνετα μέσα την ομάδα, είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία, ο νεότερος δυο φορές νικητής και ο νεότερος οδηγός που πήρε πόντους. Και ο Lewis έχει ‘εγκατασταθεί’ καλά στην Mercedes, ο Seb (Vettel) έχει υπογράψει για 3 ακόμα χρόνια στην Ferrari. Το προφανές είναι να χτίσεις μια ομάδα γύρω σου. Αλλά είναι στο χέρι μας να του δώσουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο», είπε ο Horner στο Motorsport.com.

 

Ερωτηθείς εάν ο Verstappen θα ήθελε να είναι σε μια ομάδα για να πάει αντίπαλος με τον Vettel ή τον Hamilton ο Horner είπε : «Αυτή είναι μια ερώτηση που μόνο αυτός μπορεί να απαντήσει. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε σε μια ανταγωνιστική θέση, και πιστεύω ότι ο τρόπος που εξελίξαμε το σασί φέτος, φέραμε ένα σοβαρό βαθμό απόδοσης και κερδίσαμε τον ανταγωνισμό σε αυτό το στοιχείο, καταφέρνοντας να γυρίσουμε την αρχική φάση σε ένα σημείο να κερδίζουμε αγώνες. Θα συνεχίσουμε».

 

O Verstappen πριν κάνει καν την μετακίνηση στην F1 είχε τόσο κουβέντες με την Red Bull όσο και με την Mercedes. Επέλεξε τελικά την Red Bull καθώς μπορούσαν να του προσφέρουν θέση στην F1, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει η Mercedes. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...