F1: Κουβεντιάζοντας για το Ιταλικό GP με τον Νικόλα Τομπάζη

  • -
  • -

Ο αγώνας στην πίστα της Monza ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Mercedes κυριάρχησε με τον Lewis Hamilton με την Ferrari ναι μεν να καταλαμβάνει την 3η θέση, έφυγε όμως με πολλά ερωτηματικά.

 

Μιλήσαμε με τον κορυφαίο Έλληνα μηχανικό Νικόλα Τομπάζη για αυτά που είδαμε στο Ιταλικό GP : «Το γεγονός ότι η Monza απαιτεί εντελώς διαφορετικό στήσιμο την κατατάσσει σε μια διαφορετική κατηγορία από άλλες πίστες. Περίμενα ότι σε αυτόν τον αγώνα η Ferrari θα πήγαινε καλά, αλλά προφανώς έπεσα έξω στις προβλέψεις μου. Η Mercedes κυριάρχησε απόλυτα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να εκληφθεί ως ότι πρέπει να ανησυχεί η Ferrari. Κανένας δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα, λόγω της ιδιαιτερότητας της Monza. Η Mercedes έχει ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με την Ferrari, εκτός από πίστες με πολύ υψηλό downforce, οπότε στην Σιγκαπούρη μάλλον οι Ιταλοί θα έχουν το προβάδισμα, ενώ στις υπόλοιπες η Mercedes, βάζοντας όμως στην παράμετρο ότι θα έχουμε και τον ρυθμό εξέλιξης που σίγουρα θα φέρουν μέχρι τον τελευταίο αγώνα . Ψυχολογικά η Ferrari έχει χάσει τον ρυθμό της καθώς έχασε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών, συν το γεγονός ότι τα πήγε άσχημα στην Monza. Όταν ένας αγώνας έχει τόσες μεγάλες διαφορές στην κορυφή το αποτέλεσμα είναι βαρετό, αλλά πιο πίσω είχαμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω των προκριματικών»

 

Το εντελώς διαφορετικό στοιχείο που είχαμε σε σχέση με τα προηγούμενα GP είναι αυτό της βροχής στα προκριματικά το οποίο είναι όπως αποδείχθηκε πολύ σημαντικό : «Ήταν η πρώτη φορά που στα προκριματικά έβρεξε αρκετά και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμα κάποιος που να έχει καταλάβει πως δουλεύουν τα λάστιχα για αρκετή βροχή και δεν έχουν κατανοήσει τι χρειάζεται για να είσαι ανταγωνιστικός. Για τον λόγο που η Ferrari δεν έχει καταλάβει μάλλον γιατί πήγε τόσο άσχημα, με την ίδια έννοια η Williams δεν θα μπορεί να εξηγήσει γιατί είχε πάει τόσο καλά. Θυμάμαι το 2012 με την Ferrari όταν είχαμε προβλήματα με το μονοθέσιο στην αρχή του πρωταθλήματος είχαμε κερδίσει τον αγώνα στην Μαλαισία που έβρεχε αρκετά, χωρίς όμως να μπορέσουμε να εξηγήσουμε γιατί είχαμε πάει καλά. Όταν βελτιώθηκε το μονοθέσιο στην συνέχεια της σαιζόν μετά δεν μπορέσαμε να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί στο βρεγμένο. Στην Ferrari μπορεί να υπάρχει σκεπτικισμός καθώς στην συνέχεια της σαιζόν υπάρχουν αγώνες όπως η Ιαπωνία, Αμερική και η Βραζιλία που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για βροχή. Θα πρέπει συνεπώς να πάρουν γρήγορα απαντήσεις στα ερωτήματά τους για την εμφάνισή τους στα προκριματικά του Ιταλικού GP όπου έβρεξε», σχολίασε ο Τομπάζης.

 

Θυμηθείτε τι έγινε στο Ιταλικό Grand Prix

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...