F1: Έλληνας είχε ενδιαφερθεί να αγοράσει την Brawn GP

Αποδείχθηκε απατεώνας και βρίσκεται στην φυλακή ...

  • -
  • -

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο αποκαλύπτεται στο βιβλίο Total Competition του Adam Parr και του Ross Brawn το οποίο έχει … Ελληνικό ενδιαφέρον.

Στο σημείο που αναφέρεται η περίοδος του Ross Brawn στην ομάδα της Honda, και όταν του ανακοινώθηκε από την Ιαπωνική πλευρά ότι πάρθηκε η απόφαση να αποσυρθεί η εταιρία από την F1, αρκετοί ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν την ομάδα.

«Η πρώτη επιτυχία που είχαμε ήταν να πείσουμε την Honda ότι μπορούσαμε να πουλήσουμε την ομάδα, αλλά είχαμε και την ικανότητα να συνεχίσουμε τον σχεδιασμό του μονοθεσίου, και ότι εάν το σταματούσαμε αυτό ήταν σίγουρο ότι η Honda δεν θα έπαιρνε τίποτα. Δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να πουλήσουμε την ομάδα, αλλά προς τιμή τους μας έδωσαν κάποια εκατομμύρια Λίρες για να περάσουμε τον χειμώνα, να συνεχίσουμε την κατασκευή και τον σχεδιασμό μας. Υπήρχε μεγάλη δημοσιότητα που έλεγε ότι ψάχνουμε αγοραστές, έτσι πλυμηρήσαμε με ανθρώπους που έψαχναν ευκαιρίες, και εγώ με τον Nick (Fry) περνάγαμε πολύ χρόνο μιλώντας και διαπραγματεύοντας με αυτούς. Ενας από αυτούς, ήρθε ανήμερα Χριστούγεννα, με ένα μεγάλο προσωπικό ελικόπτερο. Υποτίθεται ότι ήταν από μια Ελληνική ναυτιλιακή δυναστεία. Πήρε τον Nick και μένα σε ένα πανάκριβο εστιατόριο για να συζητήσουμε τι θα έκανε. Ρωτήσαμε τον Jackie Stewart, ο οποίος ξέρει  κόσμο, εάν μπορούσαμε να βρούμε ποιος είναι αυτός. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε, είχε ψεύτικη ταυτότητα, και τώρα είναι στην φυλακή για απάτη παίρνοντας από τις Ιρλανδικές τράπεζες εκατομμύρια», είπε ο Ross Brawn.

Ψάχνοντας λίγο στο Internet το όνομα που ταιριάζει σε αυτές τις περιγραφές είναι αυτό του Αχιλλέα Καλλάκη, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή για απάτες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του GoCar ο Καλλάκης είχε ενδιαφερθεί και για άλλες ομάδες της F1 στις αρχές του 2010, ενώ χρησιμοποιούσε το όνομά του λέγοντας ότι είναι γόνος της Ελληνική εφοπλιστικής οικογένειας. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...