Ο Rosberg αποσύρει το μονοθέσιο που του χάρισε τον τίτλο

Το υβριδικό μονοθέσιο της Mercedes-Benz F1 θα εκτίθεται στο μουσείο της μάρκας

  • -
  • -

Κατακτώντας το πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1 το 2016, ο Nico Rosberg έγινε ο πρώτος Γερμανός που το καταφέρνει με «ασημένιο βέλος», όπως ονομάζει η Mercedes-Benz τα μονοθέσιά της. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, έφθασε η στιγμή για να περάσει στην «αθανασία» η Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid.

Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου ο Rosberg θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο της γερμανικής εταιρείας, στη Στουτγάρδη. Από τις 22 Αυγούστου το μονοθέσιο θα μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες του μουσείου. Τον Rosberg θα υποδεχθεί ο Ola Kallenius, μέλος του ΔΣ της Daimler και υπεύθυνος για τους τομείς έρευνας/εξέλιξης της Mercedes-Benz.

Τη σεζόν του 2016, ο 32χρονος σήμερα Γερμανός, νίκησε σε εννέα GP, σε πέντε αγώνες τερμάτισε 2ος και σε άλλους δύο 3ος. Η Mercedes-AMG Petronas F1 επικράτησε σε 19 από τους 21 αγώνες, επίδοση ρεκόρ. Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάδειξή του ως Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ο Rosberg ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του. Πλέον κατέχει τον τίτλο του πρεσβευτή της Mercedes-Benz, συμμετέχοντας σε πολλές δραστηριότητές της.

Για όσους βρεθούν στην έδρα της Mercedes-Benz, το μουσείο λειτουργεί Τρίτη - Κυριακή,  από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...