F1: Κρίσιμος ο αγώνας στην Ουγγαρία για την Ferrari

  • -
  • -

Φτάνουμε επισήμως στο μέσο του πρωταθλήματος με το Ουγγρικό GP. Στο πρωτάθλημα των οδηγών ο Vettel προηγείται με ένα βαθμό, ενώ σε αυτό των κατασκευαστών η Mercedes έχει ένα σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με την Ferrari. Ο αγώνας της Κυριακής είναι πολύ κρίσιμος. Η Mercedes δείχνει να έχει το momentum, ενώ η Ferrari μετά από το 1-2 στο Μονακό δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιον από τους 4 επόμενους αγώνες (Καναδάς, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία και Μ. Βρετανία).

 

Τώρα είναι ένα σημείο κλειδί. Μετά από τον αγώνα αυτό οι ομάδες κλείνουν τα εργοστάσια και πηγαίνουν διακοπές. Ο επόμενος αγώνας είναι αυτός στο Βέλγιο στο τέλος του Αυγούστου. Που θα κριθεί όμως ο αγώνας που έχουμε την Κυριακή;

 

Η Mercedes φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μαθαίνει την «ντίβα» της, όπως αποκάλεσαν το μονοθέσιό τους, καθώς η απαγόρευση του συστήματος της εμπρόσθιας ανάρτησης τους δυσκόλεψε αρκετά να μπορέσουν να βρουν λύσεις στα προβλήματα με τα ελαστικά. Όλα αυτά έγιναν μετά από ερωτήσεις που έκανε η Ferrari προς την FIA με αποτέλεσμα η δεύτερη να εκδώσει οδηγία πριν από την έναρξη της σαιζόν.

 

Από την άλλη η Mercedes κίνησε τα νήματα ώστε να μειωθεί η ποσότητα λαδιού που «καίγεται» στον κινητήρα, δίνοντάς του περισσότερη ιπποδύναμη, κάτι που εικάζεται ότι κάνει η Ferrari, αλλά και η FIA επέβαλε στην Ferrari μια αλλαγή στο πάτωμα το οποίο φαινόταν να κάμπτεται στην άκρη σε υψηλές ταχύτητες.

 

Με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει και τις μάχες εντός και εκτός πίστας το ενδιαφέρον έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Η πίστα της Ουγγαρίας δεν δίνει πιθανότητες για προσπεράσματα, καθώς είναι ένα «Μονακό χωρίς μπαριέρες», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται.

 

Θα μπορέσει να αντιδράσει η Ferrari ή θα συνεχίσει η Mercedes στον ρυθμό που έχει στους 4 τελευταίους αγώνες;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...