F1: Ακόμα συζητάμε το θέμα Vettel vs Hamilton; (Video)

  • -
  • -

Το θέμα δεν θα κλείσει εύκολα και οι γνώμες διίστανται. Για το δεύτερο σκέλος του συμβάντος μάλλον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Vettel έπεσε επίτηδες πάνω στον Hamilton. Ο ίδιος παρόλο που του έγιναν επίμονα ερωτήσεις για το εάν έπεσε επίτηδες η απάντηση ήταν «πήγα δίπλα του για να του κάνω νόημα με το χέρι».  Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν δίκαια, καθώς ήταν 10 δευτερόλεπτα stop and go και 3 βαθμοί ποινής στον οδηγό στο ποινολόγιο. Μαύρη σημαία και αποκλεισμός από τον αγώνα θα είχαμε εάν για παράδειγμα ήταν πάνω σε αγώνα, και όχι σε αυτοκίνητο ασφαλείας, ή εάν στο μονοθέσιο του Hamilton υπήρχαν μεγάλες ζημιές.

 

Και πάμε λοιπόν στο εάν ο Hamilton έκανε break test στον Vettel. Από video που κυκλοφορεί στο internet παρατηρούμε στις ενδείξεις για ταχύτητα, φρένο – γκάζι τα εξής:

 

1.)    Η ένδειξη του γκαζιού έχει διαβαθμίσεις, και συνεπώς μπορούμε να δούμε με τι πίεση πατάει το πεντάλ ο οδηγός

2.)    Η ένδειξη του φρένου δεν έχει κάτι τέτοιο. Συνεπώς είτε πατάει τέρμα γκάζι, είτε το «τσιμπήσει» είναι η ίδια ένδειξη

3.)    Ο Hamilton έρχεται από τα 147 χλμ ωρα και πατάει φρένο (και πάλι δεν ξέρουμε την πίεση που ασκεί)

4.)    Από την πινακίδα των 100 μέτρων που φαίνεται αχνά στα αριστερά μέχρι την πινακίδα των 50 μέτρων έχει πέσει περίπου στα 88 χλμ.

5.)    Από εκεί φτάνει στα 95 χλμ , μειώνει στα 71 χλμ, πατάει φρένο και με τα 62 χτυπάει το apex της στροφής. Προφανώς και στην φάση της στροφής το βρίσκει σκόπιμο να ζεστάνει τα φρένα του. 

6.)    Βγαίνει από την στροφή με 55 και λίγο φρένο (τσίμπημα). 

7.)    Πέφτει στα 51 χωρίς φρένο και στην συνέχεια , συνέπεια του χτυπήματος πηγαίνει στα 55. Βλέπουμε άλλωστε και το κεφάλι του Hamilton να πηγαίνει μπροστά.
 

Σε κανένα σημείο δεν έκανε brake testing τον Vettel! Ο πρωτοπόρος σε μια φάση αυτοκινήτου ασφαλείας ορίζει τον ρυθμό και οι άλλοι ακολουθούν. Μπορείτε να δείτε και το video με τα highlights του αγώνα και το συμβάν εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...