F1: Ποιος έφταιξε στο Hamilton εναντίων Vettel;

  • -
  • -

Ο χθεσινός αγώνας ήταν επεισοδιακός και εάν κάποιος δεν έτυχε να τον δει μπορεί να δει τις κυριότερες φάσεις εδώ

 

 

Το συμβάν του αγώνα όμως ήταν το παρακάτω

 

 

Ο Vettel είπε για το συμβάν : «Ξέρουμε ότι ο πρωτοπόρος επιβάλει τον ρυθμό, αλλά βγαίναμε από την στροφή. Επιτάχυνε και μετά πάτησε απότομα φρένο σε τέτοιο βαθμό που πάτησα και γώ μόλις το είδα, αλά δεν μπόρεσα να σταματήσω και έπεσα πάνω του. Πιστεύω ότι δεν ήταν αναγκαίο». Ο Vettel ζήτησε την τιμωρία του Hamilton.

 

O Hamilton τα είχε κάπως αλλιώς τα πράγματα : «Βασικά δεν επιτάχυνα βγαίνοντας από την στροφή γιατί έπρεπε να κρατήσω την διαφορά από το αυτοκίνητο μπροστά. Οι αγωνοδίκες είδαν τα στοιχεία της τηλεμετρίας μου και ο λόγος που δεν πήρα ποινή ήταν ότι δεν πάτησα φρένο και δεν είχα την πρόθεση να το κάνω από την στιγμή που ήμουν πρωτοπόρος. Γιατί να το κάνω; Δεν κέρδιζα κάποιο πλεονέκτημα»

 

Από την FIA βλέποντας τα στοιχεία της τηλεμετρίας είδαν ότι ο Hamilton δεν φρέναρε απότομα και η ταχύτητά του ήταν σταθερή. Από video φαίνεται ότι ο Hamilton «τσιμπησε» το φρένο, δεν ήταν όμως απότομη αυτή η κίνηση που να επηρεάσει την ταχύτητα του μονοθεσίου του. Δεν έκανε “brake test” τον Vettel. Σε ότι αφορά την κίνηση του Vettel να πέσει πάνω στον Hamilton, για την οποία και τιμωρήθηκε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και είναι κατακριτέα. Άλλωστε η FIA έχει όλα τα στοιχεία στην διάθεσή της για να κρίνει ένα συμβάν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...